El sistema de medició del temps d’intervenció als plenaris demostra la incapacitat de Torró com a moderador

El regidor del Grup Municipal Socialista en l’Ajuntament de Gandia, Vicent Mascarell, ha denunciat hui que el nou sistema de medició dels temps d’intervenció al plenari municipal estrenat ahir demostra “la incapacitat de Torró com a moderador del debat municipal”.

Des d’ahir, el govern del PP controlarà el temps de les intervencions dels membres de l’oposició al plenari municipal, donant només 5 minuts per a presentació i 3 minuts per a rèpliques. I ho farà amb un sistema semblant a un semàfor que va indicant el temps disponible per a concloure la intervenció.

Per als socialistes, aquesta mesura és un pas més de Torró i del PP per a acabar amb la llibertat de paraula al plenari i per a limitar la capacitat de l’oposició en la seua tasca, tractant de fer-los callar i evitant que denuncien les malifetes que realitzen els concejals del PP.

Els socialistes recorden que les limitacions temporals han estat sempre marcades per reglament però que al plenari municipal sempre s’havia donat prioritat a la paraula, donant marge i temps per a que cada regidor, del color que fos, poguera defensar les seues idees i les dels ciutadans als quals representa.

Mascarell ha titllat aquest nou sistema electrònic com a “ridícul i fins i tot, humiliant”, assegurant que “acaba amb el poder de la paraula al fòrum més important que té una ciutat: el seu plenari municipal, el qual tracta de controlar el PP”.