El Teatre Serrano acull la fase final del V Festival Mostra’t Gandia

La regidora d’Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives, Juana Navarro, ha estat present hui en la presentació de la fase final del V Festival Mostra’t Gandia, un referent ja per a la ciutat i la comarca que acollirà el Teatre Serrano. Així, els dies 22 i 23 d’abril, a les 19.30 hores,  tindrà lloc la projecció de la vintena de curtmetratges semifinalistes. I dissabte 24 d’abril, a les 19 hores, la Gala de lliurament de premis. L’accés serà lliure i s’hi guardaran totes les mesures de seguretat enfront de la covid-19. La gala de lliurament de premis inclourà, com ve sent habitual, un homenatge a una entitat social que col·labora amb els col·lectius vulnerables. Així, enguany el reconeixement serà doble.

«Des de l’àrea de Diversitat donem suport a este esdeveniment perquè fomenta la igualtat en la diversitat. És a dir, treballa per totes les minories i lluita contra qualsevol discriminació que ens inclou a totes i a tots. Cal ser conscients que promoure els drets i llibertats de les persones és fonamental per a la nostra democràcia, per això l’ajuntament dóna suport i felicita l’Associació Policroma pel seu esforç en erradicar la intolerància social. És molt important continuar treballant en les aules i en actes públics per a donar visibilitat, normalitat i tolerància a esta realitat», ha expressat Navarro.

Cal recordar que fa un parell de mesos es van exposar els treballs semifinalistes en totes les categories, excepte curtmetratge, en la Sala Carròs i Centelles del Palau Ducal dels Borja.  68 obres seleccionades entre un total de 650 que s’han presentat des de diferents punts de la Safor, de l’Estat espanyol i també des d’altres països. Totes compartixen com a temàtica la diversitat de caràcter global reflectida a través de diferents injustícies i realitats (diversitat funcional, pobresa, religió, malaltia, guerres, orientació sexual o identitat de gènere). Del total de les cinc categories han sigut més de 800 les obres rebudes per l’Associació Policroma.