El Triatló Sprint Ciutat de Gandia amateur arriba a la Platja amb totes les mesures de seguretat

La regidora d’Esports, Lydia Morant, acompanyada pel president del Club de Triatló Gandia i organitzador de l’esdeveniment, Alejandro Muñoz, han presentat la 12a edició del Triatló Sprint Ciutat de Gandia de categoria amateur que se celebrarà el pròxim diumenge, 23 de maig, a la Platja i serà puntuable per al Circuit Provincial de València.

En primer lloc, Morant ha agraït a l’organització el seu esforç per a portar endavant este esdeveniment, malgrat les circumstàncies actuals de pandèmia, i ha destacat que es tracta d’un “esdeveniment referent a la nostra ciutat que, en esta edició, compta amb un protocol anti-covid avalat per la Federació de Triatló de la Comunitat Valenciana, el qual garantix totes les mesures de seguretat perquè siga un esdeveniment esportiu segur”.

En este sentit, la regidora socialista ha demanat al públic que s’hi aprope per a gaudir de la cursa “responsabilitat amb el compliment de les mesures de seguretat com ara la distància social i ús de la mascareta, unes mesures que estaran supervisades per l’equip de voluntaris, membres de Protecció Civil i agents de la Policia Local”.

La prova comptarà amb la participació de 500 triatletes procedents de moltes comunitats autònomes d’Espanya, però sobretot de províncies limítrofes. A la cursa, que compta amb rècord d’inscripcions femenines, competiran campions d’esta modalitat esportiva com Jesús Gomar o Miguel Fernández, o el campió del món de paratriatló durant diversos anys  i campió d’Europa de triatló, aquatló i duatló, Dani Molina.

Respecte a la dinàmica de la prova, Muñoz ha explicat que “està composta de 750 metres de natació a la qual els participants accediran a l’aigua a les 9 hores al pantalà del port i eixiran al Varadero Platja; 20 km de bicicleta que es dividiran en quatre voltes entre la primera i tercera línia de la Platja de Gandia passant pel port, i 5 km finals de carrera a peu dividits en dues passades des del port fins a l’altura de l’hotel Bayren, que conclouran a la línia de meta amb un final de prova amb drafting. Perquè la prova no s’allargue en excés i per a evitar aglomeracions, les tandes d’eixida seran de 20 participants cada minut”. Finalment, l’organitzador de la carrera ha subratllat que “Gandia és especial i idònia per a practicar este esport perquè comptem amb mar, muntanya i bones carreteres per a les bicis”.

Per a garantir un desenvolupament segur del triatló, esta edició no comptarà amb servicis de guarda-roba, massatge o dutxes. De la mateixa manera, sols es farà el lliurament de trofeus a les tres primeres i primers classificats. La llista de persones inscrites ja es troba en  més de 490 persones i es tanca hui, 19 de maig, a última hora de la jornada, encara que el procés per a completar totes les places inclou una llista d’espera que permet repescar persones que s’han quedat fora de les places en cas que algunes de les ja inscrites cancel·len la seua participació. La inscripció es pot realitzar al web de Federació Valenciana de Triatló triatlocv.org.