El VI Encontre de Betlemistes de la Comunitat Valenciana se celebrarà a Gandia el 17 de setembre

El dissabte 17 de setembre se celebrarà a Gandia el VI Encontre de Betlemistes de la Comunitat Valenciana. Així ho han presentat a roda de premsa Liduvina Gil, en representació de la delegació de Setmana Santa, i Gonzalo Mateu, president de l’Associació de Betlemistes de València.

La jornada començarà a les 10.30 hores amb la benvinguda i acte inaugural a la Casa de Cultura Marqués de González de Quirós. El programa seguirà amb diverses activitats com l’expo-mercat a la plaça del Prado o les visites al Palau Ducal dels Borja o el Museu de Santa Clara. Finalment, a les 18 hores conclourà al mateix Palau i s’acomiadaran als assistents.

L’expo-mercat obrirà les portes a partir de les 11 hores “per a aquells que puguen completar els seus betlems amb les figures que es troben allí a la venda”, ha assenyalat Gil. La regidora socialista, per altra banda, ha mostrat el seu agraïment al Departament de Comerç per cedir l’espai de Fira Mercat i a la Federació de Betlemistes perquè Gandia “siga el lloc elegit per a fer este encontre”.

“No podíem deixar passar l’ocasió d’elegir Gandia com a destí per a la trobada sent l’Any Jubilar de Sant Francesc de Borja”, ha afirmat Mateu. El president ha afegit que “la seua figura és important perquè va regalar un dels naixements que està al Museu de Santa Clara i que anirem a veure, ja que el betlemisme ha estat declarat Manifestació Representativa del Patrimoni Immaterial Espanyol”.

A banda, hi haurà un dinar a les 14 hores al restaurant Primera Estació (plaça Beat Andrés Hibernon) per un cost de 27 euros/persona si es forma part d’associacions federades o de 30 euros/persona si no hi és. Les inscripcions es poden fer a través del correu fbelenistascv@gmail.com o el Whatsapp 687 09 26 45.

 

PROGRAMA

– 10:30 h a la Casa de Cultura: benvinguda i acte inaugural del VI Encontre de Betlemistes de la Comunitat Valenciana. Participaran José Manuel Prieto, alcalde de Gandia; Juan Miguel Lloret, secretari de l’Associació de Betlemistes de Gandia; i Gonzalo Mateu, president de la Federació de Betlemistes de la Comunitat Valenciana.

– 11 h a Fira Mercat Gandia (plaça Prado): Inauguració Expo-mercat amb escultors betlemistes de la Comunitat Valenciana i un mercat betlemista.

– 11:30 h : als jardins de la Casa de Cultura: Coffe-break.

– 12:15 h: a la Casa de Cultura: Reunió de presidents de la federació de la Comunitat Valenciana.

– 14 h: al restaurant Primera Estación (plaça Beat Andrés Hibernon): dinar

– 16:30 h: visita Museu de Santa Clara (c/Hospital, 20)

– 18 h: visita al Palau Ducal dels Borja i cloenda dels actes i acomiadament dels assistents.