El xovinisme de pandereta de Torró està perjudicant als gandians que estan en l’atur

El Grup Municipal Socialista ha posat de manifest a la reunió portada a terme hui pel Consell Econòmic i Social, que la política de confrontació practicada a la present legislatura per part del Govern del PP, contra la resta de municipis de la comarca, ha perjudicat als gandians en matèria d’ocupació. “La decisió de l’alcalde, Arturo Torró, d’eixir-se’n  de la Mancomunitat de la Safor, ha provocat que la taxa d’atur puge a Gandia i baixe a la comarca. Així, el xovinisme de pandereta de Torró ha perjudicat als ciutadans de Gandia, que no estan sent contractats per empreses de la comarca”, assenyala la candidata dels Socialistes a l’alcaldia, Diana Morant.

El fracàs en accions que fomenten l’ocupació està reflectit en les últimes xifres de l’altur. D’esta manera, el passat mes d’octubre l’atur va baixar a la comarca, mentre a Gandia es va incrementar en un 2,4% —222 persones—, front als grans descensos d’Oliva o Tavernes de la Valldigna. “La decisió del Govern d’Arturo Torró de traure a Gandia de la Mancomunitat de Municipis de la Safor va ser una errada que ara estem pagant”, considera Morant.

Els Socialistes volem manifestar que estem a favor que l’Ajuntament de Gandia seguisca contractant a persones sense recursos, però demanem un canvi radical en polítiques d’ocupació, amb accions que siguen molt més efectives, tant per a les empreses, com per a les persones que estan en l’atur.

Tanmateix, els Socialistes hem reclamat hui una reunió del Consell Econòmic i Social, per tal de replantejar esta a situació i veure què podem fer entre tots els agents implicats, davant el poc èxit que està tenint la lluita contra l’atur a Gandia. Esta reunió està previst que es convoque el proper 26 de novembre.

Els Socialistes de Gandia entenem que el Govern del PP hauria de centrar-se en sectors productius alternatius. “Una vegada s’ha acabat la temporada d’estiu, tornen a caure en cascada el nombre de gandians que tenen treball, perquè els xiringuitos, els concerts i el bous no són la solució al problema de l’atur. Així, no s’ha invertit en cap sector productiu alternatiu”, assenyala la candidata socialista a l’alcaldia de Gandia.

Cal destacar que durant la present legislatura no hi ha cap regidor del PP  en matèria d’ocupació. Així, ningun dels 13 regidors del PP està dedicat al problema que més preocupa els gandians: l’ocupació. “L’atur no és la seua prioritat. Mentre els regidors del Govern de Torró se’n van de festa en festa i estan ben col·locats cobrant un bon jornal, la gent al carrer està desesperada”, conclou Morant.