Els candidats del PSOE els triaran els ciutadans

Els Socialistes de Gandia han assegurat que el Partit ix “molt reforçat” de la Conferència Política del PSOE celebrada este cap de setmana en Madrid. Una conferència que renova el projecte polític del partit, amb mesures innovadores en matèria de participació dels ciutadans i de canvi en la manera de fer política i en matèria econòmica i social. Per al Portaveu de l’Executiva del PSPV-PSOE de Gandia, Jose Manuel Prieto, “el PSOE renova el seu discurs amb un projecte de canvi per tornar a governar”.

Prieto ha assegurat a més que “els candidats del PSOE els triaran els ciutadans: el Partit serà l’únic en fer que el candidat a la Moncloa i a la Generalitat siga el de la gent, perquè el triaran els ciutadans”, i afegeix que “la voluntat de la direcció local és obrir la elecció del nostre candidat també a la ciutadania, i per a això treballarem”. Prieto ha assegurat que “este Partit és conscient de la distància que separa la ciutadania dels polítics i per això deixa en mans dels ciutadans la tria de la persona que lidere el nou projecte. Això ens fa capdavanters i ens converteix en instrument de la gent”.

A més, entre les propostes valencianes aprovades per la Conferència Política, impulsades per Ximo Puig, es troben retirar el IRPF als mileuristes o les citades primàries obertes. A la Conferència Política s’han aprovat la gran majoria de les resolucions dels diferents Comitès Nacionals del PSPV i que el Partit havia defensat en forma d’esmenes.

Així, s’ha aprovat la proposta de rescat fiscal als aturats, pensionistes i als treballadors amb fills al seu càrrec i amb rendes inferiors als 16.000 euros, perquè no paguen l’Impost sobre les Rendes del Treball i augmente la seua renda disponible.

Els socialistes valencians han aconseguit també l’aprovació, dins del projecte federal del partit, de la proposta de creació d’un Fons de Garantia de l’Estat del Benestar, que incloga el principi d’igualtat d’accés de tots els ciutadans amb independència del seu lloc de residència, a l’Educació, la Sanitat i els Serveis socials, millorar el finançament autonòmic, revertir la privatització de la sanitat o impulsar les primàries ofertes.