Els dies grans de la Fira i Festes 2022 finalitzen amb participació massiva i sense incidents

La Fira i Festes 2022 va tancar ahir els seus dies grans en la línia de la resta de jornades: gran afluència de públic i absència d’incidents destacables en tots els espais i esdeveniments organitzats. D’esta manera, durant la jornada del 3 d’octubre es va celebrar el dia del patró, Sant Francesc de Borja, amb diverses activitats.

La primera va ser l’acte institucional on es va agraïr i va reconéixer a 21 activitats comercials que porten més de cent anys prestant servei a la nostra ciutat, a més de la Federació d’Associacions d’Empresaris de la Safor (FAES), a l’equip de bombers campió del món de rescat 2022 i a les dues associacions d’ucraïnesos de la nostra ciutat que estan patint la barbàrie de la guerra (Ucrania une corazones y Asociación de Ukranianos de Gandia).

José Manuel Prieto, alcalde de Gandia, va intervenir en l’acte afirmant que totes les persones i col·lectius reconeguts en l’acte “són orgull de ciutat”, i va destacar l’èxit que ha suposat la commemoració de l’Any Jubilar, ja que va suposar “una gran oportunitat per a aprofundir en el coneixement del nostre patró i projectar la seua figura”. Posteriorment, va tindre lloc la missa en honor a San Francesc de Borja en la Col·legiata i com a tancament a la programació dels dies grans de la Fira i Festes 2022, la plaça Major va acollir un espectacle piromusical a càrrec de la pirotècnia Ricasa.

VALORACIONS FIRA I FESTES 2022

Prieto, alcalde i responsable de la programació de la Fira ha afirmat que “tot ha eixit bé i tots els dispositius han funcionat com devien per a garantir que les fires es desenvoluparen sense problemes. Els carrers han estat plens i podem afirmar que ha sigut una de les millors ‘Fires’ que es recorden, ja que l’edició d’enguany també han suposat l’orgull del retrobament i una demostració que hi ha ganes de gaudir del carrer i la cultura després d’anys molt difícils”.

Per la seua banda, el regidor de Seguretat Ciutadana, Nacho Arnau, ha valorat el dispositiu especial posat en marxa pel consistori en matèria de seguretat indicant que “estem d’enhorabona. Hem posat fi als dies grans de les festes i ho fem amb absència d’incidents rellevants o de gravetat a la ciutat. Han sigut uns dies molt intensos i amb una afluència de públic excepcional. La Policia Local s’ha coordinat amb la Nacional i la Guàrdia Civil per a evitar qualsevol incidència i no puc més que expressar la meua satisfacció pel bé que ha funcionat la coordinació”. Finalment, l’edil socialista ha fet extensiva la seua felicitació als serveis de neteja, operaris i tots els tècnics d’aquesta Fira i Festes 2022.

VALORACIÓ ANY JUBILAR

L’alcalde de Gandia també ha valorat la fi de la commemoració de l’Any Jubilar. Una celebració litúrgica que ha transcendit a la societat gràcies a una programació cultural de primer nivell. Prieto ha volgut felicitar el Comité Municipal de l’Any Jubilar on han participat col·lectius i el Departament d’Escena Urbana i Política Festiva.

Un altre aspecte que ha destacat l’alcalde ha sigut que esta commemoració perdurarà en el temps. “Començarem a veure els resultats a partir de les pròximes dates. Ací està el milió d’euros que s’ha aconseguit per a la restauració del campanar de la Seu, a més de l’impuls com BIC de la Visitatio Sepulchri. A partir d’ara començarem a veure els resultats que ens faran sentir-nos orgullosos de pertànyer a esta ciutat”, ha finalitzat.