Els diners del Plan Confianza de Gandia, en perill pel rescat a la Comunitat Valenciana

El regidor del PSPV-PSOE en l’Ajuntament de Gandia, Vicent Mascarell, ha mostrat hui la preocupació que tenen els socialistes davant la nova situació que viurà la Comunitat Valenciana després del rescat per part de l’Estat. Una situació que afectarà al funcionament dels Ajuntaments i, tal i com ha recordat el regidor socialista, especialment al de Gandia, que encara no ha cobrat res dels 16 milions d’euros del Plan Confianza, que perillen amb la situació econòmica actual del Consell.

És especialment en aquest aspecte on més preocupació mostren els socialistes, donat que, tal i com ha recordat Mascarell, el govern del PP de Gandia va aprovar recentment un acord pel qual serà el propi consistori qui gestionarà els projectes dels 16 milions del Plan Confianza i els contractes dels mateixos. Aquesta situació fa que Gandia podria haver d’assumir aquesta quantitat econòmica sense saber quan la retornarà la Generalitat, que ara està controlada financerament per l’Estat.

Per aquest motiu, Mascarell ha explicat que “considerem de molta importància per al futur de la ciutat saber en quina situació quedem ara i si la gestió del Plan Confianza repercutirà al deute de Gandia”, per la qual cosa ha demanat la convocatòria d’una Comissió d’Economia i Hisenda per tractar l’assumpte i demanar informació.

Mascarell ha finalitzat explicant que el rescat a la Generalitat Valenciana “afectarà als municipis en moltes altres qüestions que hauran de tractar-se, com ara el finançament dels Ajuntaments”.