Els estudiants de Formació Professional de Gandia no podran formar-se en l’estranger per la desídia del govern del PP

La regidora del PSPV-PSOE en l’Ajuntament de Gandia i anterior responsable en matèria d’Educació, Liduvina Gil, ha denunciat hui que el departament d’Educació de Marta Cháfer no ha sol·licitat beques per a que els estudiants de Formació Professional dels instituts de Gandia puguen anar a l’estranger acollint-se al programa conegut com a Xarxa FP.

Tal i com ha explicat Gil, des que Gandia va ser una de les ciutats de 31 països diferents que va crear la Xarxa FP en l’any 1999, cada any han sigut diversos els estudiants dels instituts gandians que s’han pogut acollir a aquest programa semblant al conegut “Erasmus” universitari. Una proposta per a la qual el consistori destinava una partida de 12.000 euros que facilitaven l’estada en l’estranger dels alumnes.

Però enguany, el desmantellat departament d’Educació de Marta Cháfer “ni ha sol·licitat les beques a l’ens europeu ni ha informat als centres de Gandia de que no anava a fer-ho per si volien gestionar-ho ells mateixos”. Una decisió que Gil no ha dubtat en qualificar com “un nou atac del PP a l’educació en Gandia, on ha privatitzat escoletes, suprimit programes de reconegut prestigi i encarit propostes com la UPG”.

Gil ha argumentat que els alumnes que s’acollien a aquest programa, reben una quantitat econòmica del propi programa i una altra ajuda municipal. És per això que, segons ha explicat Gil, si el consistori haguera comunicat als instituts que no anava a donar ajudes i no anava a demanar les beques “els propis centres ho hagueren pogut fer per a que els alumnes pogueren marxar a l’estranger fent front ells mateixos a la despesa que fins ara cobria l’Ajuntament”.

Tot i això, Gil ha criticat que Cháfer decidisca suprimir una proposta tan interessant “per estalviar 12.000 euros, que és una quantitat insignificant i molt més productiva comparada amb tots els esdeveniments, concerts, i propostes costoses que està portant a terme el PP de Gandia”. I és que Gil ha explicat que el programa Xarxa FP suposava “una experiència de vida i formació, la millora en altres idiomes i, sobre tot, una possibilitat de treball en l’estranger, important tenint en compte les dades d’atur juvenil a Espanya”.

La regidora socialista ja ha avançat que l’actual regidora del PP en Educació no pot culpar a l’anterior govern “perquè si hi ha deutes amb alumnes d’altres cursos són deutes que no ha pagat el govern del PP per decisió de l’anterior responsable del departament, Rubén Malonda”. Per últim, Gil ha afegit que “és una bona notícia que enguany arriben estudiants de fora a Gandia però és una llàstima que els gandians no puguen eixir a l’estranger per la desídia del PP”.