Els joves de Gandia menors de trenta anys gaudiran de transport públic urbà gratuït fins a final d’any

Més de 23.000 joves de Gandia menors de trenta anys disposaran de transport públic urbà gratuït des del pròxim 13 d’octubre fins a final d’any. Esta mesura es posa en marxa després de sumar-se el Govern local a l’anunci realitzat la setmana passada pel president de la Generalitat, Ximo Puig, mitjançant el qual la Generalitat Valenciana finançarà el 50% del cost dels autobusos urbans i l’Ajuntament finançarà l’altre 50% del cost d’aquesta iniciativa.

“Es tracta d’una mesura més per a ajudar les famílies a fer front a la inflació i a més, promoure l’ús del transport públic” ha declarat l’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, qui ha incidit en el fet que l’executiu municipal continua apostant per a ajudar a les famílies i als sectors productius. “En este cas, ens sumem a una iniciativa llançada per la Generalitat, pensada per als més joves, perquè puguen fer un ús gratuït de l’Urbanet i La Marina, i finançarem el 50% del cost d’aquesta mesura”.

D’esta manera, la gratuïtat en el transport públic s’aplicarà a tots els joves de fins a trenta anys inclusivament, tant per a l’Urbanet com per a la Marina Gandiense. En el cas dels xiquets i xiquetes de 0 a 4 anys la mesura no s’aplicarà, ja que estan exempts de pagament.

COM OBTINDRE LA GRATUÏTAT DEL SERVICI:
a) Aquells joves que ja disposen de la targeta d’estudiant per al transport (fins als vint-i-quatre anys) o bé la targeta d’universitària no hauran de fer res. A partir del dijous dia 13, amb eixa targeta jove o d’universitari, s’originarà un tiquet de cost zero quan pugen a la Marina o l’Urbanet.

b) Si no disposen de la targeta d’estudiant, la sol·licitud i l’obtenció de l’abonament gratuït es podrà fer en línia, d’una forma molt similar al xec escolar. Els joves interessats hauran d’entrar a la web de l’Ajuntament a (www.gandia.es) a partir del 13 d’octubre, introduir el seu DNI i data de naixement i, si tot és correcte, es generarà un PDF amb les seues dades. Este PDF s’haurà de mostrar al conductor juntament amb el DNI/NIE i s’expedirà un tiquet a cost zero.
Si algun dels joves interessats no disposa de DNI/NIE, haurà d’acudir amb el seu representant legal a l’Ajuntament a recollir el seu abonament.

Tal com s’ha explicat en la compareixença, l’abonament gratuït serà personal i intransferible i està previst que s’habilite una taula en l’entrada de l’Ajuntament per a resoldre incidències i un telèfon d’informació (96 295 94 95).

Per la seua banda, el regidor de Trànsit i Mobilitat, Nacho Arnau, ha valorat positivament la mesura: “És una iniciativa que facilita la vida dels ciutadans i que, a més, fomenta l’ús del transport públic. D’altra banda, la facilitat per a realitzar el tràmit fa que esta mesura siga molt útil”.

Finalment, Jesús Ferrer, gerent de La Marina Gandiense, ha volgut agrair a l’ajuntament la rapidesa a l’hora d’establir el protocol que permeta als joves gandians acollir-se a la mesura.