Els pàrquings municipals de Gandia apliquen 39.350 hores de descompte en 2022 gràcies als clients que fan les compres als comerços associats

El regidor responsable dels pàrquings municipals, Salvador Gregori, acompanyat pel president del Centre Històric Comercial de Gandia, Pedro Izquierdo ha comparegut este matí en roda de premsa per fer balanç del funcionament durant el 2022 dels descomptes que s’apliquen als pàrquings municipals als clients que fan les compres als comerços associats del Centre Històric i el Raval.

En total, entre el gener i el desembre de l’any passat els establiments adherits van realitzar un total de 17.839 accions comercials que van equivaldre a 39.350 hores de descompte. Del total d’estes hores, 6.484 es van aplicar en descomptes d’1 hora (1.929 a tiquets i 4.555 a través de l’APP). Utilitzant aquesta APP, també es van aplicar descomptes de més durada: 5.221 de 120 minuts, 2.112 de 180 minuts i 4.022 de 240 minuts.

El regidor socialista ha mostrat la seua satisfacció pel funcionament de la mesura. “Estem col·laborant en el dia a dia amb el comerç de proximitat. Els resultats avalen els acords que s’han realitzat i altres mesures de suport al comerç com els xecs consum, culturals o el de la bici”, i ha explicat que la tendència tant d’ús d’este tipus de descomptes com de comerços que s’acullen a esta mesura va en augment (127 establiments). “Afortunadament, comptem amb pàrquings accessibles i assequibles”.

Gregori també ha detallat que la zona de la República Argentina aplica este tipus de descomptes i que el consistori ha lliurat a l’Associació de Comerciants prop de 3.000 hores en descomptes perquè regalen als clients.

Finalment l’edil, ha reivindicat l’última adquisició realitzada pel consistori d’una parcel·la al pàrquing de Les Ànimes per a continuar ampliant els estacionaments dissuasius a la perifèria.

Per part seua, Izquierdo ha mostrat el seu convenciment en este tipus d’iniciatives. “S’ha treballat molt per millorar la qualitat dels pàrquings i els convenis que estem signant per a implantar noves tecnologies ens permeten estar molt tranquils quant a l’accessibilitat i el preu que s’ofereix en este tipus d’instal·lacions. Continuarem treballant en esta línia per aconseguir els nostres objectius. És un fet que a Gandia els pàrquings són molt més barats i que poden ser gratis si compres a establiments associats. Cosa que no passa a qualsevol altra ciutat on hi ha preus caríssims”.