Els plans Resistir I i II han beneficiat prop de 1.000 autònoms i microempreses de Gandia

Les ajudes Parèntesi dels plans Resistir I i II, posades en marxa pel Govern de Gandia juntament amb la Diputació de València i la Generalitat Valenciana amb un pressupost de 2,6 milions d’euros, han beneficiat fins al moment a prop de 1.000 autònoms i microempreses de Gandia. De moment i a falta d’aprovació d’altres 70 ajudes emmarcades dins del Pla Resistir II, el Govern local ha atorgat 1,46 milions d’euros a 642 beneficiaris amb el Pla Resistir I i més de 700.000 euros amb el Pla Resistir II a altres 327 beneficiaris. Unes ajudes que s’han concedit amb la màxima celeritat i eficiència i que han convertit a Gandia en un municipi referent a l’hora d’atorgar les ajudes per a molts altres pobles i ciutats de la Comunitat Valenciana.

El regidor de Govern Interior i Coordinació Administrativa, José Manuel Prieto, ha informat que algunes de les ajudes encara s’estan tramitant, ja que cal que els seus beneficiaris lliuren la documentació corresponent i que la propera Junta de Govern atorgarà pràcticament totes les ajudes restants de la segona fase del Pla Resistir II, i ha avançat que l’executiu espera posar en marxa el pla Resistir III amb els diners sobrants de les dues anteriors convocatòries. Els prop de 300.000 euros d’esta nova iniciativa anirien destinats a aquelles empreses i autònoms que no s’han beneficiat de les dues edicions anteriors. “Hem detectat algunes empreses de determinats sectors que han sol·licitat les ajudes, però que no complien els requisits demanats així que esta nova línia anirà destinada a ajudar a estos sectors”.

L’Ajuntament de Gandia ja va atorgar l’any passat ajudes gràcies al romanent de tresoreria i que cal justificar les mateixes dins del termini marcat pel consistori fins al 15 de maig per a evitar que es tramiten sol·licituds de reintegrament d’estes. Així, resten per presentar justificació en l’àmbit de la Cultura 10 empreses de les 28 que les van sol·licitar. Pel que fa a les ajudes de comerç, resten per justificar 242 de les 454 atorgades i 9 de les 39 del sector turístic.

“Hi ha temps perquè hem ampliat el termini. Farem el treball administratiu necessari, però els beneficiaris han de saber que han de remetre la justificació perquè l’ajuntament puga tancar les convocatòries per a preparar-ne de noves iniciatives”, ha indicat Prieto.