Els presidents Ximo Puig i Pedro Sánchez són els millors aliats de la gent jove

El PSPV-PSOE ha presentat a l’Espai de les Idees diferents punts del programa electoral que estan dirigits als joves. El secretari general de Joves Socialistes del País Valencià i primer edil de Rafelbunyol (l’alcalde més jove de la Comunitat Valenciana), Fran López; el coordinador del Comité Electoral del PSPV-PSOE de Gandia, José Manuel Prieto; i la membre més jove de la candidatura socialista de Gandia, Andrea Verdeja, han coincidit a apuntar que “Ximo Puig i Pedro Sánchez són els millors aliats de la gent jove”.

 De fet, Prieto, ha expressat que les polítiques de joventut “és un dels eixos principals del programa de govern dels presidents Ximo Puig i Pedro Sánchez. A Espanya hi ha hagut un augment generalitzat de beques, una aposta per la FPi els estudis no universitaris. I ara tenim per davant importants reptes de futur”.

A més, tots els col·legis i instituts de la ciutat es veuran millorats amb més de 20 milions d’euros d’inversió de la Generalitat Valenciana amb el ‘Pla Edificant’. “Això no solament és un fet històric. També inèdit. També hi ha propostes del president Puig que aposten pel talent personal i col·lectiu de tots els joves de la Comunitat Valenciana i, especialment, dels joves de Gandia”, ha afegit.

IMG_7984

En este sentit, Prieto ha volgut destacar dues mesures importants i noves que complementen les polítiques que s’han fet i que són la gran aposta dels socialistes. En primer lloc, el bitllet únic per al transport públic, molt útil per als gandians que han de desplaçar-se fonamentalment a València, però també a altres municipis, a continuar els seus estudis.

Andrea Verdeja, membre més jove de la candidatura del PSPV-PSOE de Gandia a les eleccions municipals, ha detallat aquesta iniciativa: “Es tracta de fomentar que tota la gent jove vaja anara a estudiar, i també que vinguen ací. Que siga més fàcil i barat viatjar amb la rodalia de Renfe, el bus i el metre”.

La segona gran iniciativa, aposta personal del president Ximo Puig, està orientada al talent individual i a les persones amb menys recursos: tot aquell que aprove un curs universitari, tindrà la matrícula del curs següent gratuïta en les universitats valencianes. “És importantíssim continuar apostant pel talent i el capital humà, perquè si és cara l’aposta per la universitat, més cara resulta la ignorància”, ha afirmat Prieto.

IMG_7990

Per part seua, el secretari general de Joves Socialistes, Fran López, ha parlat del principal problema de la joventut valenciana: l’ocupació. “Veníem d’una Comunitat en la qual un de cada dos joves estava aturat. Teníem un atur juvenil del 52% i hui estem en el 30%. Per als socialistes no són encara bones dades i no ens conformem. Per això, volem continuar fent els programes de garantia juvenil ‘Avalem Joves’ i ‘Avalem joves plus’ perquè considerem que eixa primera oportunitat laboral significa molt per als quals estudiants”. Durant els últims quatre anys, 40.000 joves han tingut una primera experiència als ajuntaments gràcies a ‘Avalem joves’. Però no es queda en això. El president i candidat a revalidar el càrrec, Ximo Puig, ha anunciat un pla de xoc de 30 milions d’euros per a reconvertir eixos contractes precaris temporals en contractes indefinits.

Un altre problema bàsic dels joves, ha explicat Fran López, és l’habitatge i les dificultats per a poder emancipar-se. “Estos quatre anys hem fet molta política de lloguer per a joves. També s’han pagat eixos lloguers que Isabel Bonig, en el seu moment consellera i hui candidata, no pagava. I mirem al futur. Ximo Puig ha anunciat la construcció de 2.000 nous habitatges de lloguer públic i altres 1.000 en col·laboració amb les universitats valencianes, estes últimes compartides entre tres persones, la qual cosa significarà 3.000 solucions habitacionals per als joves estudiants de la Comunitat”.

Quant a l’educació, els socialistes ho van deixar clar des del principi: cap jove de la Comunitat Valenciana anava a quedar-se sense estudiar per qüestió econòmica. Durant l’última legislatura del PP de 2011 a 2015 es van pujar les taxes i la valenciana va ser la segona universitat més cara de tota Espanya. “En estos quatre anys hem duplicat les beques i hem reduït les taxes en un 15%. Des del PSPV volem que tot aquell que aprove el curs, tinga la matrícula de l’any següent gratuïta”, ha indicat el secretari general de Joves Socialistes.

“Hem fet molt de treball, però queda molt més per a fer. Amb Ximo Puig i Pedro Sánchez guanyem en oportunitats i en drets. Per això hem d’anar a omplir les urnes perquè junts continuem sumant”, ha conclòs López.