Els pressupostos de la Generalitat destinaran 28,7 milions d’euros en inversions per a Gandia, un 69% més que l’any anterior

El sotssecretari de la Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic, Daniel González Serisola, ha anunciat hui que Gandia rebrà el proper exercici 2022 unes inversions de la Generalitat Valenciana de 28,7 milions d’euros per emprendre importants infraestructures en matèria educativa, sanitària, cultural i de foment de l’ocupació. Esta inversió suposa un increment del 68,7% respecte a la quantitat rebuda per la ciutat l’any anterior, que ascendia a 17,6 milions, el que “posa en relleu que el Consell seguix complint i actuant amb responsabilitat amb la Safor i, per tant, amb la ciutat de Gandia, perquè considerem que són uns pressupostos fonamentals per a la recuperació econòmica i social d’esta comarca”.

Serisola ha presentat hui, al costat de l’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, i el vicealcalde, Josep Alandete, les inversions territorialitzades que els pressupostos de la Generalitat Valenciana per a l’exercici 2022 destinen a la comarca de la Safor, i en concret a la ciutat de Gandia. Serisola ha explicat que estes inversions es poden veure incrementades, ja que “encara queden per territorialitzar 1.742,1 milions d’euros dels pressupostos de la Generalitat corresponents als capítols VI i VII i que, part d’estes inversions, poden destinar-se a municipis i ciutats de la comarca de la Safor”.

“Som conscients dels nous reptes que es presenten i, per això, el nostre objectiu amb estos comptes se centra en l’execució d’actuacions en els àmbits educatiu, sanitari i judicial per a afrontar amb garanties els nous temps que es presenten per a superar amb garanties la pandèmia provocada per la covid-19”, ha indicat Daniel González Serisola.

INVERSIONS A GANDIA
D’esta manera, ha detallat que estan pressupostats 9,6 milions d’euros per a la millora d’infraestructures i equipament educatiu de Primària i Secundària, així com 8,6 milions d’euros per a la construcció i millora d’infraestructures en matèria de Justícia.

Així mateix, el sOTSsecretari d’Hisenda ha ressaltat que els pressupostos de la Generalitat per 2022 contemplen una partida de 9,8 milions d’euros per a continuar amb les obres de centre de salut integral de Roís de Corella.

També es destinaran 750.000 euros per a la construcció de pavelló polivalent, mentre que l’Espai Labora rebrà 400.000 euros per a la construcció de la nova planta.

Finalment, se subvencionarà amb 363.000 euros la realització d’actuacions per part de l’Entitat Valenciana d’Habitatge i Sòl (Evha) al sector de Santa Anna, i es destinaran 14.956 euros per a ajudes per al foment de la lectura en biblioteques i agències de lectura públiques de les entitats locals de la Comunitat Valenciana.

SUBVENCIONS A GANDIA
Per la seua banda, José Manuel Prieto ha agraït la complicitat i la implicació de la Generalitat amb la ciutat de Gandia i ha explicat que a les xifres aportades per Serisola en la seua intervenció, s’han de sumar aquelles quantitats en forma de subvencions que ajuden a complementar les partides municipals.

“Hem superat la pitjor part de la pandèmia i ara estem en un estat que ens ha de permetre eixir millor i més forts per aconseguir la recuperació i la generació de noves oportunitats”, ha indicat la primera autoritat municipal, al temps que ha afegit que “tot i les inversions realitzsdes, fer front a la pandèmia i amortitzar deute, no s’ha incrementat ni un euro de deute i això ha estat possible també gràcies a la complicitat d’altres Administracions. Seguirem treballant amb la mateixa implicació que hem fet fins ara, en companyia de tot l’equip tècnic municipal i de totes les persones implicades en l’execució d’estes inversions, perquè Gandia continue amb el camí que hem començat a traçar cap a la recuperació i la generació d’oportunitats”.

Tal com ha incidit l’alcalde, la Generalitat destinarà durant 2022 entre subvencions, inversions i capítols VI i VII 36,4 milions d’euros, una quantitat que s’incrementarà fins als 55 milions d’euros quan finalitzen tots els projectes que la Generalitat ha delegat en el govern de Gandia com són l’Espai Sanitari Roís de Corella, el nou Palau de Justícia o el Pla Edificant.

Pel que fa a les principals subvencions, Prieto ha destacat:

Subvencions a serveis socials
– 2,2 milions d’euros per al contracte programa de Serveis Socials que es destinaran a reforçar els projectes d’ajuda bàsica i d’urgència en matèria social; atenció a la gent gran, família i infància.
– 130.000 euros per a activitats extraescolars.

Subvencions a l’ocupació
– 988.584 euros per a la contractació de persones desocupades majors de 30 anys.
– 988.584 euros per a la contractació de persones desocupades menors de 30 anys.
– 724.075 euros per desenvolupar un Taller d’Ocupació a la Torre dels Pares.

Subvencions en habitatge
– 1.515.000 euros per als Plans de Regeneració i Rehabilitació Urbana (ARRUR de Corea, Beniopa i el Raval).
– 111.600 euros per al funcionament de l’Oficina d’Habitatge Xaloc.