Els regidors del PSPV presenten el recurs per a no pagar el doble en la taxa del fem de la seu del partit

El secretari general dels socialistes de Gandia i portaveu del Grup Municipal Socialista en l’Ajuntament, José Manuel Orengo, s’ha sumat aquesta setmana a la campanya “No pagues doble”, que estan impulsant els socialistes per a evitar que els gandians paguen dues vegades per la recollida del seu fem per culpa de les males gestions d’Arturo Torró. Concretament, Orengo, acompanyat per altres regidors socialistes, va presentar el recurs per al rebut del fem de la Casa del Poble, seu del partit.

A aquest fet cal sumar la presentació del recurs per part de tots els regidors socialistes amb domicili propi, que han presentat aquests dies els seus recursos, sumant-se així a una campanya “en un acte de responsabilitat i donant exemple del que estem explicant”, ha dit Orengo, qui ha explicat que, a poc a poc, la campanya està rebent el suport de la ciutadania, que no vol permetre que Torró els cobre per un servei que no presta.

Regidors del PSPV-PSOE presenten per registre d'entrada el recurs del fem
Regidors del PSPV-PSOE presenten per registre d'entrada el recurs del fem

Tal i com ha explicat José Manuel Orengo, la campanya “està funcionant molt be” i diàriament “rebem visites de ciutadans preocupats pel que està passant amb el rebut del fem”. En aquest sentit, el secretari general dels socialistes de Gandia ha animat a la ciutadania a seguir presentant recursos, “perquè aquesta mesura de pressió farà que Torró només tinga dos opcions: rectificar o retornar els diners que cobre indegudament als gandians”.

Els socialistes han recordat que la campanya neix a partir del fet que Torró i el seu govern del PP no han fet els deures que els va manar el consorci zonal de residus, que a partir d’aquest mes de juliol, és l’encarregat de gestionar el tractament del nostre fem tal i com ordena la llei impulsada per la Generalitat Valenciana. Aquest consorci va instar als ajuntaments a modificar l’ordenança per emetre un rebut del fem que cobrara pel servei de sis mesos, perquè a final d’any serà la Diputació de València la que gire un altre rebut pels altres sis mesos.

Però la desídia del govern de Torró ha fet que el rebut de l’Ajuntament de Gandia siga per un any complet, provocant que els gandians, quan reben a finals d’any el rebut de Diputació, “hagen pagat injustament dues vegades pels mesos de juliol a desembre”. Així, amb el recurs que faciliten els socialistes, es sol·licita la devolució dels diners cobrats de més.

Vicente Parra dóna la raó als socialistes

Malgrat que Torró i el seu govern popular tracten de desmentir la denúncia dels socialistes, fa només uns dies va ser el propi president del consorci de la zona a la qual pertany Gandia, el popular Vicente Parra, qui va donar la raó al PSPV en declaracions a Radio Gandia SER, en les quals confirmava que el consorci emetrà un rebut a finals d’any que els gandians hauran de pagar.

En aquest sentit, Parra, company de partit de Torró, va dir que l’Ajuntament de Gandia havia emès un rebut “que no deuria emetre” i que el que haurien de fer els ciutadans de Gandia és “donat que el consorci, al ciutadà, li va a passar un rebut del tractament i l’eliminació d’estos mesos, deuria demanar que s’aprofiten les instal·lacions que el consorci ha posat al seu abast a Ròtova, perquè és l’obligació que té Gandia”. Així mateix, Parra va assenyalar que la decisió presa per Torró de declarar-se “en rebel·lia” és “un error”.

Els socialistes recorden que la campanya continua en marxa i que l’horari d’atenció és, de dilluns a divendres pel matí, de 10 a 14 hores, en el Grup Municipal Socialista (Ajuntament de Gandia) i els dimarts i dijous per la vesprada a la Casa del Poble (carrer Abat Solà número 86) de 17.30 a 19.30 hores.

Declaracions de Vicente Parra a Ràdio Gandia SER

Declaracions de Vicente Parra a Ràdio Gandia SER (2a part)