Els socialistes aconsegueixen que els horts socials ecològics mantinguen el seu preu i no costen 45 euros més

Els socialistes han aconseguit hui que els horts socials ecològics de la ciutat de Gandia mantinguen el seu preu original i que el Govern del PP no cobre 45 euros més als seus arrendataris, tal com pretenien. Una pujada que els populars havien anunciat i que ja havia sigut rebutjada pels propietaris dels horts.

El regidor del PSPV-PSOE, José Manuel Orengo, ha demanat a Torró durant el ple extraordinari celebrat hui, en el qual s’ha aprovat la major pujada d’impostos de la història de Gandia, que respecte almenys als arrendataris dels horts, “la majoria dels quals són persones en l’atur, amb pensions baixes o jubilats”.

Els diners que l’Ajuntament haguera recaptat amb aquesta pujada, ha explicat Orengo, “no suposen una quantitat significativa per a les arques muncipals”, per la qual cosa ha demanat al PP que retire aquesta mesura. Gràcies a la seua proposta, el Govern del PP ha decidit posposar la decisió de pujar el preu dels horts socials ecològics fins al pròxim any,

El projecte dels horts socials ecològics va nàixer la legislatura passada de mans dels socialistes, pensat per a oferir una possibilitat a persones majors i aturats perquè pogueren invertir el seu temps a formar-se en treballs del camp i en una activitat productiva i ecològica.

El PP havia oblidat el vertader esperit dels horts socials i volien fer desaparèixer el seu marcat caràcter social, responent a l’afany recaptatori dels populars, a pesar que la pujada del preu podria haver obligat als arrendataris a deixar les terres per no poder fer front al pagament del lloguer.