Els socialistes anuncien que el govern del PP a la Generalitat ha paralitzat les obres del nou Hospital executat ja en un 80%

El portaveu del PSPV-PSOE en l’Ajuntament de Gandia, José Manuel Orengo, ha anunciat hui en roda de premsa que el govern del PP en la Generalitat Valenciana ha donat l’ordre de paralitzar definitivament les obres del nou Hospital Comarcal Francesc de Borja de Gandia. Tal i com ha explicat Orengo, l’obra es troba executada en un 80%, restant només per pagar 12 dels 60 milions d’euros que val tot el projecte.

Precisament són les quantitats econòmiques les que alarmen al portaveu socialista, que ha explicat que moltes parts de l’Hospital “es troben ja fins i tot amb equipaments”, la qual cosa pot suposar que la paralització de les obres “acabe resultant més cara que acabar el que resta per executar”, tenint en compte que quan es mamprengueren les mateixes, caldria reparar molts desperfectes en allò que ja hi ha fet.

Segons ha explicat el portaveu socialista, va ser el passat 29 de juny quan l’empresa adjudicatària va rebre ordre de la Conselleria per a paralitzar l’obra, rescindir el contracte i liquidar l’actuació, abandonant així l’obra, tal i com pot comprovar qualsevol ciutadà.

Orengo ha lamentat aquesta “mala notícia”, tal i com l’ha qualificat, sobre tot perquè, segons ha dit, “hem estat advertint al govern de la possible paralització en diverses ocasions, tan en públic com en privat”. Unes advertències que, segons ha dit el portaveu socialista, només van rebre com a resposta “desqualificacions i, de vegades, insults”. En aquest sentit, Orengo ha criticat que “mentre Torró s’ha estat torbant en coses efímeres com bous o Maremàgnums, ens han parat la infraestructura comarcal més important i prioritària”.

Tot i això, Orengo ha recordat que, després de cinc anys col·laborant i consensuant amb la Generalitat Valenciana aquest projecte, “no volem quedar-nos en la crítica i demanem consens per a aconseguir el que vertaderament volem quan fem aquest anunci: que les obres es reprenguen el més prompte possible”.

Per això, Orengo ha demanat a Torró que convoque l’Àrea de Salut que presideix la regidora Luisa Laporta, i que demane una reunió amb la Mancomunitat de Municipis de la Safor per tal de, entre tots junts, aconseguir buscar solucions per a aconseguir els 12 milions que resten per a finalitzar l’Hospital. Una de les possibles propostes aportades pel portaveu socialista és destinar part dels diners dels projectes del Plan Confianza “per a acabar l’obra més important per als ciutadans perquè afecta a la seua salut”.

Per la seua part, la regidora socialista Liduvina Gil ha lamentat aquest anunci i ha recordat que l’anterior govern “sempre va estar al costat de la Generalitat Valenciana, malgrat ser d’un altre color polític, per a treure endavant el projecte”. Per això, ha insistit, “estarem al costat del govern de Gandia per a ajudar en tot allò que puguem i evitar que l’Hospital es retarde molt més i els ciutadans hagen de patir més temps les condicions actuals”.