Els socialistes aplaudim les mesures de Pedro Sánchez que obrin la porta a una baixada d’impostos a Gandia

El PSPV-PSOE de Gandia considera que la major alegria econòmica de la legislatura arriba amb els socialistes Pedro Sánchez i Diana Morant, després de conéixer-se les mesures impulsades pel Govern d’Espanya amb les quals s’encarrila definitivament el futur financer de la ciutat, possibilitant una reduccció en la càrrega fiscal dels gandians.

L’alcaldessa de Gandia i candidata socialista a revalidar l’alcaldia de la ciutat, Diana Morant, ha destacat que “quan es treballa dur, amb responsabilitat, intel·ligència i pensant sempre en el bé comú, els resultats acaben arribant. El govern de Pedro Sánchez ha entés que els ajuntaments amb risc financer necessitàvem un pulmó d’oxigen extra. I és que amb este nou escenari, s’obri la porta a una baixada d’impostos a la nostra ciutat”.

Esta extraordinària notícia arriba després de posar ordre en tots els indicadors econòmics i els comptes de l’Ajuntament de Gandia. “Es tracta d’una magnífica notícia que demostra que l’economia municipal va pel bon camí, li pese qui li pese. Gràcies a l’esforç de tota la ciutadania, així com a la sensatesa i l’eficiència en el treball dels socialistes en el Govern local, ja hem entrat en una nova era econòmica després d’haver pagat les factures a tots els proveïdors (amb un període mig inferior als 30 dies), d’haver reduït el deute en 75 milions d’euros i haver tancat IPG, la màquina que utilitzava el PP per a cremar diners”, ha assenyalat Morant.

Cal destacar que l’alcaldessa de Gandia ja ha sol·licitat una reunió amb la ministra socialista d’Hisenda, María Jesús Montero, perquè autoritze l’Ajuntament a aplicar una rebaixa dels impostos municipals.

diana morant alcaldesa de gandia

La candidata socialista a l’alcaldia de Gandia ha indicat que definitivament hem aconseguit l’estabilitat que la ciutadania i les empreses necessitaven. “Obrim la millor etapa per a Gandia i una època de prosperitat, de generació d’oportunitats, d’optimisme i de fets, després de tota una legislatura pleba d’esforços col·lectius i treball ben fet. Estos últims quatre anys hem normalitzat la situació econòmica, després de la desastrosa gestió econòmica del PP”, ha recalcat Diana Morant, que també ha posat l’accent que “som el primer Govern de la història de Gandia que acabarà la legislatura amb menys deute del que ens trobàrem quan vam entrar a governar”.

Des del PSPV-PSOE de Gandia es recorda que durant tota l’anterior legislatura (quan el Consistori gandià, en mans de la majoria absoluta del PP, el deute va pujar en 140 milions d’euros en tan sols quatre anys), l’exalcalde Arturo Torró va llançar diversos anuncis per a refinançar el deute municipal, una petició que el ministre del seu mateix partit Cristóbal Montoro mai va autoritzar.

“Després de diversos intents fallits de l’anterior govern del PP, al final han hagut de ser els governs socialistes d’Espanya i Gandia els que li han donat viabilitat financera a la nostra ciutat. Amb el suport de l’Executiu de Pedro Sánchez, el futur econòmic de l’Ajuntament queda totalment encarrilat”, ha indicat Diana Morant.

La mesura recentment aprovada pel Ministeri d’Hisenda permet als ajuntaments la quota d’amortització de deute dels quals és superior al 20% dels ingressos corrents, agrupar tots els préstecs bancaris i retornar-los en deu anys més d’allò que es preveu inicialment.

D’esta manera, a la nostra ciutat es poden agrupar en una sola operació financera 23 crèdits que sumen 192 milions d’euros. Així, es reduïx a la meitat la quota que s’hauria de pagar cada any. Si dins de sis anys Gandia estava obligada a consignar 32 milions d’euros en cada pressupost municipal per a liquidar el deute, ara serà la meitat, és a dir, aproximadament 16 milions d’euros.

Per tot això, l’Ajuntament de Gandia podria amortitzar els 285 milions d’euros de deute pendent en vint anys i no en els deu previstos inicialment pel Pla d’Ajust, al qual està sotmés el Consistori gandià i que s’ha complit escrupolosament durant tota la legislatura. En definitiva, el marge per a pagar el deute municipal s’amplia fins a l’horitzó de l’any 2039, set anys més d’allò que estava previst.