Els socialistes asseguren que el Pla Especial de la Marjal és una excusa del PP per a poder construir el camp de golf

Els socialistes en l’Ajuntament de Gandia han assegurat hui que el Pla Especial de la Marjal que ha presentat el Govern del PP “és solament una excusa per a poder construir un camp de golf en un dels espais naturals més importants de la ciutat”, una iniciativa que els socialistes han rebutjat des del principi a causa de l’impacte que pot provocar en l’ecosistema.

Per açò, els socialistes han votat en contra d’aquest pla en la comissió d’Urbanisme, per considerar que la construcció del camp de golf “està disfressada darrere d’aquest Pla Especial i és el vertader i únic objectiu del PP”. Segons ha explicat el regidor socialista Jesús García, el PSPV-PSOE va demanar que en la comissió es votara d’una banda el Pla Especial de la Marjal i per una altra la construcció del camp de golf, però el PP no va acceptar la proposta, de manera que els socialistes han decidit votar en contra.

“Tot és una mentida per a construir un camp de golf”, ha afirmat García, que ha explicat que el Govern del PP “no té cap interès, més enllà d’aquest, en aprovar un Pla Especial que protegisca la marjal”. Per açò, els socialistes han decidit no recolzar un projecte que solament té com a objectiu la construcció d’un camp de golf en un paratge natural “que és de tots els ciutadans de Gandia i ha de ser també de les futures generacions”.

Segons ha indicat el regidor, els socialistes dubten que la millor manera de protegir la marjal siga construint en el mateix paratge un camp de golf, “perquè pot posar en perill la flora i la fauna de la zona i desestabilitzar l’ecosistema”. En aquest sentit, García ha recordat que el Govern del PP encara està a l’espera que la Generalitat done llum verda al projecte, la viabilitat del qual està generant dubtes a nivell mediambiental.

El regidor ha aclarit que els socialistes sí estan a favor d’un Pla Especial de sostenibilitat ambiental i d’integració paisatgística amb un estudi acústic i hidrogeològic de la marjal i de l’Alquería del Duc, però que no van a acceptar que s’incloga en aquest pla la construcció d’un camp de golf en un entorn ambiental d’aquestes característiques, podent situar-se en qualsevol altre lloc del terme municipal.

García ha assegurat que els socialistes vigilaran molt de prop aquest projecte i l’impacte que puga provocar en la marjal un camp de golf de més de 170.000 metres quadrats. Aquesta iniciativa “demostra una vegada més que el PP fa públic el privat i privatitza el públic” i mentre diu que no té diners perquè els jubilats i els xiquets puguen usar gratis el transport públic, o que no hi ha suficients recursos per a mantenir un sistema públic d’escoletes, “decideix construir un camp de golf de més d’1,1 milions d’euros”.