Els socialistes constituïm el Consell d’Experts i Expertes per a conformar el Programa de Govern de la Gandia que volem

El PSPV-PSOE de Gandia ha constituït el Consell d’Experts i Expertes, coordinat per l’exregidor socialista Toni Durà, amb el qual es conformarà el seu Programa de Govern de cara a les pròximes eleccions municipals. En esta primera trobada que es va dur a terme en l’Espai de les Idees’ va assistir un nodrit grup de representants de diversos sectors de la societat civil gandiana, els quals van mostrar una bona predisposició a col·laborar, sent una reunió participativa i molt fructífera.

L’alcaldessa de Gandia i candidata socialista a l’alcaldia, Diana Morant, va assenyalar que “escoltarem a les persones que més saben i més ens poden aportar al Partit Socialista, el qual és un instrument que sempre posem a la disposició de la ciutadania. Amb el Consell d’Experts i Expertes traçarem tots junts el camí que vol seguir Gandia”. Diana Morant també va destacar que “els socialistes estem satisfets perquè hem pogut complir, malgrat les greus dificultats econòmiques que hem tingut, amb els principals compromisos que vam adquirir amb els gandians en 2015. Vam dir fa quatre anys que preferíem dir tres veritats que quinze mentides, i així ha sigut. D’esta manera, han arribat bones notícies a la ciutat sobretot pel suport del Govern de Ximo Puig”. En este sentit, va recordar que s’ha aconseguit en esta legislatura protegir la platja de l’Auir, retornar la gestió pública a ‘les Escoletes’ i que el tram de 2 a 3 anys siga gratuït, o convertir l’antic hospital en un nou centre sociosanitari les obres del qual ja estan en marxa, entre altres projectes.

Una vegada cobertes en esta legislatura les necessitats més urgents en matèria d’educació, sanitat i justícia, amb infraestructures necessàries per a millorar serveis bàsics a través del ‘Pla Edificant’ dotat amb 20 milions d’euros, el nou Espai Sanitari de Roís de Corella i el Palau de Justícia que es construirà en el districte de Santa Anna, s’han traçat una sèrie de línies bàsiques per al pròxim Programa de Govern dels socialistes.

Prenent com a punt de partida les jornades sectorials que ja ha dut a terme el PSPV-PSOE de Gandia, els principals eixos del Programa de Govern 2019-2023 seran treballar en un ambiciós pla director perquè la pròxima legislatura siga la de l’esport, apostar per la innovació i les noves tecnologies aplicades en els sectors productius de la ciutat per a generar ocupació i noves oportunitats, així com convertir el polígon Sanxo Llop en un clúster sociosanitari com a motor econòmic. I, al costat d’estes línies estratègiques, també es va posar sobre la taula totes aquelles polítiques relacionades amb l’educació i la cultura com a claus per al futur de la nostra ciutat.

Per la seua banda, el coordinador del Comité Electoral del PSPV-PSOE de Gandia, José Manuel Prieto, va animar a tots els assistents a enriquir este Programa de Govern, destacant que els socialistes obrin una nova etapa de participació. “No presentem un programa electoral a l’ús, sinó un Programa de Govern amb propostes que siguen realistes i realitzables per a abordar el present i el futur de Gandia”, indicant que “comptem amb tota la ciutadania en general, amb representants de la societat civil en les jornades sectorials i amb este potent grup d’experts, que ens aportaran les millors idees i propostes per a la Gandia que volem”.