Els socialistes criden a la mobilització per a tractar d’impedir la major pujada d’impostos de la història de Gandia

El regidor del PSPV-PSOE en l’Ajuntament de Gandia, Vicent Mascarell, ha anunciat hui que el seu partit va a cridar a la mobilització ciutadana per a tractar d’impedir que es complisca la major pujada d’impostos de la història de Gandia que fa uns dies va aprovar en sessió plenària la majoria absoluta del PP.

Segons ha explicat Mascarell, els socialistes van a organitzar una campanya de mobilització semblant a la que van realitzar per a evitar que els gandians pagaren el doble pel seu rebut del fem. Però en aquesta ocasió, la finalitat serà que els ciutadans de Gandia presenten al·legacions a les ordenances que regulen aquesta pujada general dels impostos que des del PSPV consideren “desmesurada, injusta i injustificada”.

Mascarell ha dit que, després de quedar demostrat que el govern del PP de Torró “reacciona davant mobilitzacions i protestes massives de ciutadans”, han plantejat una campanya “on animem a que ens donen suport centenars de gandians, perquè la força dels regidors de l’oposició no és suficient per a evitar que Torró ens puge els impostos”.

Per això, el que faran els socialistes serà fer arribar als ciutadans de Gandia instàncies per a presentar al·legacions a l’increment global dels impostos, que afecta a l’IBI (que puja un 10% que se suma al 10% que ja havia pujat), l’impost de vehicles (un 25% més), el de motocicletes (un 95% més), el del fem (un 30% més) i la reducció de bonificacions de l’IAE.

El regidor socialista ha explicat que, amb aquesta campanya, “volem que siguen molts els gandians que li diguen a Torró prou”, assegurant que “no volem que ens puge els impostos per a pagar els seus capricis i les seues locures”. I és que els socialistes consideren que, després d’haver augmentat tots els preus públics de serveis com l’Urbà, la Marina, les Escoletes o les instal·lacions esportives, aquesta pujada d’impostos, amb la qual cada gandià pagarà aproximadament 70 euros més cada any, “serveix per a pagar concerts, bous, compres de boleres, concessionaris de cotxes, pubs i xiringuitos, llogar discoteques i altres saraos”.

Al llarg dels propers dies els socialistes presentaran formalment la campanya informativa, que serà semblant a la de la taxa del fem, que va ser un èxit i que va aconseguir que finalment no es gire un segon rebut als ciutadans de Gandia. Una campanya amb la qual esperen arribar a milers de gandians per a poder crear una mobilització suficientment important com per a poder fer forçar la rectificació del govern del PP de Torró.

Vídeo de la roda de premsa de Vicent Mascarell: http://www.youtube.com/watch?v=ObQdASz4pfs&feature=youtu.be