Els Socialistes de Gandia celebren una Setmana cultural per a reivindicar una aposta cultural forta del govern amb el lema ‘Més cultura és la cura’

Gandia, 18 d’abril. La cafeteria ubicada al hall del encara tancat Teatre Serrano ha estat l’espai escollit pels socialistes de Gandia per a presentar la setmana cultural que, baix el lema “Més cultura és la cura”, celebraran la propera setmana, aprofitant l’efemèride del Dia del Llibre i per a reivindicar una aposta cultural forta a Gandia. I és que el Teatre Serrano, edifici cultural per excel·lència a Gandia i que té el teló abaixat des de fa quasi 5 mesos, és l’evidència gràfica de la nul·la aposta cultural del govern del PP de Gandia.

Aquest abandonament per part del PP de la cultura i de la identitat cultural que durant anys s’havia treballat a Gandia han servit com a motiu per a que els socialistes organitzen una setmana plena d’activitats en defensa de la cultura com a motor econòmic per a generar treball i riquesa a Gandia front als atacs que els governs del PP a Gandia, a la Comunitat Valenciana i a Espanya, estan provocant que la cultura s’ofegue, amb retallades, pujades de l’IVA i l’aposta per la caspa que el PP abandera a Gandia.

El vicesecretari general dels socialistes de Gandia, Antoni Durà, acompanyat per la secretària de les àrees d’Educació, Cultura i Esports del PSPV-PSOE gandià, Liduvina Gil, han estat els encarregats de presentar la programació de la setmana que els socialistes han preparat baix l’eslògan “Més Cultura és la Cura”.

Tots dos han coincidit en assenyalar que “dos anys han sigut suficients per a que el PP de Torró haja passat la piconadora per la cultura de Gandia, que era un dels models més aplaudits al territori valencià durant els governs d’esquerres de la ciutat”. Així, Durà ha lamentat que amb el PP, “Gandia haja passat de ser coneguda culturalment com la ciutat dels clàssics, dels Borja, d’un teatre viu i amb una programació activa, a ser la ciutat de Gandia Shore, dels concerts de cantants imputats i jutjats, i del Teatre Serrano tancat durant mesos”.

Durà ha criticat que el PP, amb la seua nul·la aposta cultural, “ha soterrat el treball que durant molts anys s’havia estat realitzant a Gandia”, recordant que, a més, el PP ha tancat altres espais com l’Espai d’Art, la UPI, o una de les sales actives que hi havia a la Casa de la Marquesa. “Només cal agafar un exemplar d’El Full de la legislatura passada i un d’aquesta per a comprovar quin ha estat el canvi cultural que ha viscut Gandia amb el PP”, ha dit Durà.

Per la seua banda, Gil ha explicat que, en contraposició a la política actual que porta a terme el PP, els socialistes aposten per la cultura “com a motor econòmic capaç de generar riquesa i treball per a Gandia”, i ha destacat que “una societat sense cultura és una societat malalta d’ignorància, desigualtat i pobresa, sense oportunitats de treball ni de futur”.

Un manifest en favor de la cultura

Tal i com ha explicat el vicesecretari general dels socialistes de Gandia, Antoni Durà, un dels aspectes més destacats de la setmana serà l’elaboració, per part de destacats membres del sector cultural de Gandia, d’un manifest en favor de la Cultura a la ciutat ducal. Un text que es presentarà el proper dimecres 24 d’abril en una taula rodona que tindrà lloc a partir de les 20 hores a la Casa de la Marquesa i on participaran la catedràtica Agustina Pérez, l’actor i gerent de Pluja Teatre Joan Muñoz, el director de l’Institut Interuniversitari de Desenvolupament Local, Joan Noguera i el professor de música al conservatori del Grau, José Pons.

Altres actes destacats de la setmana “Més cultura és la cura” són la presentació del llibre La pluma y el yunque: El socialismo en la historia valenciana, que presentarà un dels seus autors, Salva Broseta, amb la presentació d’Eladi Mainar el dimarts 23 d’abril a la Casa del Poble, seu dels socialistes de Gandia.

La setmana cultural dels socialistes de Gandia viurà una cita important el divendres 26 d’abril, quan l’exministre d’Educació socialista, Ángel Gabilondo, impartirà la conferència “Aprender y enseñar: lectura y atrevimiento” a partir de les 20 hores al pati de canyes del Palau Ducal i presentat pel vicesecretari d’Educació del PSPV-PSOE, Miquel Soler.

A més d’aquestes activitats, el dissabte 27 d’abril l’agrupació local posarà en marxa una campanya de recollida de llibres a l’entrada del mercadet, a la zona del passeig de les germanies amb el carrer Duc Alfons el Vell, per a organitzar un programa d’intercanvi de llibres conegut internacionalment com Bookcrossing. Els socialistes convocaran a la ciutadania per tal d’aconseguir donatius en forma de llibres que, al llarg de la setmana següent, s’alliberaran en diferents punts concertats de la ciutat que s’anunciaran en el seu moment per tal que, qui ho desitge, puga recollir-lo per a llegir-lo i tornar a alliberar-lo.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=IbYH49L6J7I[/youtube]