Els Socialistes de Gandia commemoren el Primer de Maig esperançats pels resultats del 28A

El PSPV-PSOE de Gandia ha commemorat un any més en el cementeri municipal el Primer de Maig, Dia Internacional del Treball. Cada 1 de maig, des dels inicis de la Transició a la ciutat, els socialistes gandians es congreguen davant un monòlit sense noms envoltat de verd per a omplir-lo de roses roges, símbol del socialisme. Es tracta d’un acte íntim i molt emotiu en reconeixement a totes les persones que van donar la seua vida per la llibertat: centenars d’idealistes, de treballadors, d’intel·lectuals que, per defensar honestament la legalitat (el que el poble havia votat), van haver de patir la presó, vexacions o inclús morir joves, massa joves.

La presidenta del PSPV-PSOE de Gandia, Liduvina Gil, ha destacat que “els resultats de les eleccions del passat 28 d’abril garantixen els drets de la ciutadania i la justícia social a Espanya i la Comunitat Valenciana”, confessant que ha tingut por durant els darrers mesos per l’amenaça de la ultradreta i d’aquells partits que volien tornar quaranta anys enrere.Algunes formacions polítiques han tret del baül dels records els discursos de l’odi, de la confrontació i del rancor, recuperant eixes paraules tan dures que vam haver-hi de suportar durant l’època del franquisme”, ha recalcat.

image00007

Liduvina Gil també ha assenyalat que “el PSOE sempre és la garantia que les lleis de caràcter social impulsades per governs socialistes perduraran en el temps”, com ara les de memòria històrica, contra la violència de gènere, la de matrimoni igualitari o la de Memòria Democràtica i per la Convivència de la Comunitat Valenciana aprovada fa un any pel Consell presidit per Ximo Puig.

Per últim, la presidenta i membre de la candidatura dels Socialistes de Gandia ha indicat que “els socialistes hem de perdonar però no oblidar, ja que una societat que no té memòria està condemnada a repetir els fets del passat”. Amb l’acte del Primer de Maig, el PSPV-PSOE de Gandia, any rere any, tan sols pretén despertar consciències, retre homenatge als lluitadors de la llibertat i servir d’exemple per a les futures generacions. En definitiva, és un dia especial per a totes les persones que pensen que un altre món és possible.