Els Socialistes de Gandia demanaran que el govern de Rajoy prorrogue les ajudes de 400 euros a aturats sense prestació

Gandia, 13 d’agost. El Grup Municipal Socialista presentarà una moció en el Ple de l’Ajuntament de Gandia on demanarà que el Govern de Rajoy prorrogue les ajudes del Pla Prepara, que han proporcionat 400 euros a aturats que han esgotat totes les prestacions per desocupació. No prorrogar l’actual pla, que finalitza aquest dimecres, suposaria deixar a més de 200.000 persones sense cap prestació a la Comunitat Valenciana.

La regidora socialista Liduvina Gil, qui s’ha encarregat de presentar la moció que els socialistes dirigiran al Ple del consistori gandià, ha assegurat que “no podem permetre que el Pla Prepara, que millorat l’empleabilitat de més de 450.000 persones el temps que ha estat en vigor”. Gil ha assegurat que aquest Pla “és l’única manera de subsistència de milers de persones que han esgotat totes les prestacions per desocupació”.

Gil ha afirmat que, encara que poden estudiar-se “millors fórmules de gestió i de control de les ajudes”, el govern del PP de Rajoy “s’equivoca en voler eliminar les ajudes o dir que les persones que les reben no volen treballar, o directament no estan buscant treball”.

Per tot això, el Grup Municipal Socialista a l’Ajuntament de Gandia demanarà que el Ple de l’Ajuntament de Gandia sol·liciti prorrogar aquest programa de requalificació professional de totes aquelles persones sense cap tipus de prestació, “encara que només siga per una raó de cohesió social”.