Els Socialistes de Gandia denuncien “un nou atac a l’educació” amb la desaparició del Servei Psicopedagògic i la reducció d’ajudes a AMPES

La regidora socialista Liduvina Gil ha assegurat hui que l’Ajuntament de Gandia ha desmantellat el Servei Psicopedagògic (SPE) que la Conselleria oferia a la ciutat. Així, segons han denunciat hui des del PSPV-PSOE, l’Ajuntament tancarà les instal·lacions d’este servei, que no ha previst reubicar en cap altre lloc. El desmantellament d’este centre suposa per a Gil “un nou atac a l’educació del govern del PP de la ciutat, que ha desmantellat este departament a Gandia”.

El Servei Psicopedagògic (SPE) atén des de fa anys més de 10.000 alumnes amb problemàtiques diverses, i ofereix un servei d’orientació i tutorització als seus pares i centres educatius. El SPE, instal·lat fins ara al Mercat Municipal, haurà d’abandonar estes instal·lacions sense saber si el servei podrà continuar o si podran gaudir d’un nou espai.

Liduvina Gil, en la roda de premsa

Gil ha assegurat que els Socialistes de Gandia presentaran una moció al proper plenari on demanaran “que no passe amb este servei de SPE el mateix que va passar amb el CEFIRE, el centre de formació del professorat, que han consentit que se’n vaja de la ciutat i es reubique en Alzira i Xàtiva”.

Liduvina Gil ha assegurat no entendre “que gasten 10000 € al mes en el lloguer de Cocoloco i no en tinguen per a un servei que atén 10000 alumnes ni per a les ajudes a les AMPES”.

Altra reducció d’ajudes a les AMPES

D’altra banda, i en este sentit, la regidora del PSPV-PSOE Liduvina Gil ha denunciat una nova retallada de les ajudes que l’Ajuntament prestarà a les AMPES de la ciutat. Esta retallada, enguany de nou del 50%, farà que les AMPES de Gandia, que presten el servei d’activitats extraescolars, reben una quantitat de 750 € mensuals, que Gil ha qualificat de “ridícula”. Fins ara, la quantitat era de 1500 €.

Els Socialistes de Gandia demanaran en una altra moció que es mantinguen estes ajudes, que ja van sofrir una altra reducció en passar dels 3000 als 1500 € mensuals.