Els Socialistes de Gandia donaran suport a la vaga educativa de demà contra la llei Wert i les retallades educatives del PP

El PSPV-PSOE en l’Ajuntament de Gandia recolzarà demà la vaga general educativa convocada per l’ensenyament, per protestar en contra de la Llei de Millora Educativa (LOMQE) del Ministre Wert, i per les retallades que estan efectuant en esta matèria els governs del Partit Popular. Així, els Socialistes acudiran als actes de protesta previstos per a demà i recolzaran els col•lectius de mestres, pares i alumnes que secundaran la vaga General del 9-M.

La regidora socialista Liduvina Gil ha assegurat que són “molts els motius per a anar demà a la vaga”, entre ells “la contrarreforma educativa i profundament ideològica de la llei del ministre Wert” i també el rebuig a la política educativa del Govern Fabra, que “deixa d’invertir en l’ensenyament públic i que no implanta mesures socioeconòmiques que compensen les desigualtats de les famílies i l’alumnat”, ha apuntat Gil.

Els Socialistes de Gandia apunten com a motius de la vaga també “la retallada en beques o ajudes al transport i al menjador, les campanyes de desprestigi del professorat o la marginació del valencià a simple llengua vehicular”. Per este i altres motius, els Socialistes de la ciutat estaran demà donant suport a la vaga General educativa del 9 de Maig, prevista també a la ciutat de Gandia.

Les beques de menjador, encara sense pagar
La regidora socialista Liduvina Gil ha denunciat també que la Generalitat Valenciana adeuta encara les beques de menjador de la ciutat de Gandia i de tot el territori valencià, sis mesos després de concedir-les.

Segons les dades que ha aportat Gil, la Generalitat deu des d’octubre un total de 73.000 beques de menjador, un import que ascendix a 34.000.000 d’euros encara sense pagar. L’impagament d’estes beques, que pertanyen encara al curs 2011-2012 i que també afecten a la ciutat de Gandia, són per a Gil altre dels motius per acudir demà a la vaga.