Els Socialistes de Gandia ens sumem al Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat que es commemora hui

Amb motiu de la commemoració del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat hui, 3 de desembre, la presidenta del PSPV-PSOE de Gandia, Liduvina Gil, ha volgut expressar, en nom de militants i simpatitzants, el màxim suport d’este partit al col·lectiu de persones amb capacitats diferents de la ciutat. “No podem obviar que les persones amb capacitats diferents volen i han de participar en una societat més lliure, oberta, inclusiva, justa i solidària. I, en la mesura que estem aconseguint eixe objectiu, hem d’agrair-ho especialment a la societat i hem de posar en valor al teixit associatiu de Gandia organitzat entorn de les persones amb capacitats diferents, el treball del qual reconeixem com a imprescindible davant la crisi de la covid-19”, ha apuntat.

La regidora de Sanitat i Polítiques Saludables també ha posat de manifest que Gandia necessita hui més que mai redoblar tots els seus esforços i ha de tindre sempre present el compromís dels socialistes de no deixar a ningú enrere. “Enmig de la pandèmia estan sorgint cada vegada més evidències de greus seqüeles físiques i psíquiques en les persones que han estat malaltes de covid-19 i haurem d’estar atents a les seues necessitats. Per tot això, el nostre treballat s’ha de redoblar”, ha indicat.

Gil ha proclamat el compromís del PSOE amb la Convenció Internacional dels Drets de les Persones amb Discapacitat, aprovat en 2006 per l’ONU i ratificat per Espanya en 2008, per a garantir els drets de les més de 3,8 milions de persones amb capacitats diferents i les seues famílies al nostre país. “Els Socialistes de Gandia ens unim a esta data reivindicativa i donem suport al lema triat per Nacions Unides per a enguany en el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat que és ‘Participació i lideratge de les persones amb discapacitat: Agenda de Desenvolupament 2030’, perquè el que és bo per a les persones amb capacitats diferents, també ho és per a la societat”, ha afirmat.

En este sentit, la participació i lideratge requerix d’oportunitats per al desenvolupament de les capacitats de cada persona, assegurant la igualtat d’oportunitats per a prevenir el fracàs i abandó escolar, les majors taxes de desocupació i els majors índexs de risc de pobresa i exclusió. “En totes estes direccions s’estan desenvolupant projectes des del Govern d’Espanya”, ha recalcat.

Així mateix, Liduvina Gil ha volgut posar l’accent en el fet que ahir el Senat va aprovar, quasi de manera unànime, una moció del Grup Socialista per a eliminar de l’article 49 de la Constitució el terme ‘disminuït’, adaptant-lo a la Convenció sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat i ajustant la seua terminologia per a garantir la dignitat, el respecte i la sensibilitat cap a les persones amb capacitats diferents. La iniciativa va comptar amb el vot a favor de tots els grups parlamentaris, a excepció de Vox, que va decidir abstenir-se. La presidenta de l’Agrupació Socialista de Gandia ha assenyalat que, amb esta moció, “els socialistes volem mostrar la importància que les lleis avancen de la mà de la societat. La nostra Constitució va nàixer en 1978 i, des d’aleshores, la nostra societat ha millorat: és més inclusiva i tolerant, i, per exemple, ja no utilitza termes com ‘disminuïts’ per a referir-se a les persones amb capacitats diferents”.

D’altra banda, des del PSPV-PSOE de Gandia s’ha ratificat que la plena inclusió ens obliga a incorporar el principi d’accessibilitat universal en tots els àmbits de la vida, singularment dels espais públics. “Això ens obliga a repensar la nostra convivència, des de la formació de professionals al disseny dels espais de convivència”, ha manifestat la regidora socialista.

Per a finalitzar, els socialistes gandians destaquen que en els últims anys s’han vingut adoptant mesures per a l’eliminació de barreres físiques, cognitives i sensorials no sols a la nostra ciutat, sinó també en les capacitats jurídiques de l’Estat. “Per això, el Govern d’Espanya ha remés a les Corts un projecte de Llei que suposa la revisió de quatre lleis que s’estan debatent actualment i que haurien de comptar amb el suport unànime de tota la societat i del conjunt dels seus representants polítics”, ha conclòs Gil.