Els Socialistes de Gandia fem balanç del primer any de la legislatura de les oportunitats, marcat per la crisi del coronavirus

Hui, 15 de juny, es complix el primer any de la present legislatura 2019-2023. Després que el PSPV-PSOE de Gandia guanyara les eleccions municipals el 26 de maig de 2019, amb un suport unànime dels gandians (amb una notable pujada respecte al 2015, amb 11.906 vots i passant de set a onze regidors), fa un any es constituïa la nova Corporació municipal. Per primera vegada, els socialistes sumàvem amb el Pacte del Serpis un total de 15 regidores i regidors progressistes en el govern més ampli constituït a la nostra ciutat, presidit per segona vegada per l’alcaldessa, Diana Morant.

S’encetava una legislatura molt esperançadora per a Gandia, per a fer realitat els anhels de la ciutadania. Des del minut 1 d’esta legislatura els socialistes hem continuat treballant de valent per a seguir arreglant-ho, amb dignitat, amb trellat i els peus a terra. Fa un any, vam passar de la legislatura de la recuperació a la de la generació d’oportunitats; de l’emergència econòmica, de l’estabilització i gestió del caos i el deute, a les oportunitats.

La legislatura començava amb una nova etapa il·lusionat, on a la fi el problema del deute estava encarrilat. Era el moment de l’arribada d’inversions i la generació d’oportunitats. Sense deixar de banda açò, ja que Gandia seguix en marxa i funcionant, en estos moments estem centrats en l’atenció preferent per a recuperar tot allò que la crisi del coronavirus ha destruït”, ha destacat el portaveu del Grup Municipal Socialista, José Manuel Prieto, qui ha afegit que “a hores d’ara, el ‘leitmotiv’ d’esta nova legislatura cobra tot el sentit del món. Així, en estos moments hem de redoblar eixe esforç i eixa aposta que fèiem per les oportunitats i pels drets de les persones”.

Som conscients que les seqüeles de la crisi sanitària deixen dos camins a nivell social i econòmic, on els ciutadans i els sectors productius que són el múscul de la nostra ciutat van a necessitar que l’Ajuntament estiga al seu costat, perquè les oportunitats que busquen siguen possibles”, ha indicat Prieto.

El portaveu socialista ha assenyalat que “un any després, i amb les circumstàncies que estem vivint, esperem obrir un camí de prosperitat per a donar un nou impuls a tot allò que haja pogut quedar destruït per la pandèmia. Hem d’aprendre de les lliçons d’estos dies tan complicats, perquè puguem traslladar tot el talent i potencial que té la ciutat per la qual treballem per a la resta de la legislatura”.

D’esta manera, el 15 de juny de 2019 s’iniciava una legislatura revolucionària en matèria d’infraestructures públiques, on durant els primers mesos van avançar projectes molt reivindicats amb l’ajuda de la Generalitat Valenciana. El compte ascendix a 80 milions d’euros en esta nova legislatura per a renovar tots els centres públics educatius amb el Pla Edificant, el Complex Sociosanitari de Roís de Corella o el nou Palau de Justícia en Santa Anna. També començava la legislatura de l’esport (1,7 milions cada any per a renovar instal·lacions esportives), o la legislatura del bot tecnològic i de la innovació, sense oblidar que el primer són les persones.

El balanç pel que fa als indicadors econòmics també és molt positiu, amb una constant millora de les xifres des que els socialistes vam accedir al Govern local en 2015. En este sentit, s’ha reduït el deute 74 milions d’euros, amb una previsió inicial per a este exercici de 80 milions d’euros de deute menys del que va rebre (un 23% menys des que estem governant). També s’ha reduït substancialment el Període Mitjà de Pagament (PMP) a proveïdors (el passat mes de maig es va situar en 19 dies, quan en 2015 va estar en 400 dies a conseqüència de les factures extrapressupostàries). A més, s’ha aconseguit que l’estabilitat pressupostària passe de -21 milions d’euros en 2016 als 10 milions d’euros actuals.

El nostre model de ciutat té rumb, camí i mesures concretes. El balanç del primer any de legislatura és encoratjador però no admet un sol minut de complaença pels moments que estem vivint”, ha finalitzat Prieto.

La crisi del coronavirus ha suposat un abans i un després, trencant tots els esquemes d’esta legislatura que ha canviat radicalment des del passat mes de març. A partir d’ara, la legislatura estarà encaminada al fet que la ciutat puga superar com més prompte millor les conseqüències d’esta crisi, per a tornar a eixa de senda de creixement i progrés per a Gandia que es va iniciar, precisament, fa un any.