Els Socialistes de Gandia organitzen una conferència sobre les polítiques d’integració a la ciutat

El PSPV-PSOE de Gandia ha organitzat per a demà, dimecres, una conferència sobre les polítiques públiques d’integració a la ciutat de Gandia, que impartirà el sociòleg Albert Mora. Mora és autor de l’estudi ‘La immigració en Gandia: integració, associacionisme i polítiques públiques’, que aborda la gestió política de la integració i la immigració entre 2005 i 2011, amb governs socialistes a la ciutat.

L’estudi de Mora conclou que les polítiques públiques d’integració en l’etapa analitzada foren referents a tota la Comunitat Valenciana, i evitaren l’eclosió de guetos o de racisme en Gandia, una ciutat que superava la mitjana de població immigrant resident de la Comunitat.

El responsable d’Integració del PSPV-PSOE de Gandia, Ricard Moncho, ha assegurat que “les polítiques d’Integració de l’etapa socialista, bàsiques per evitar l’eclosió del racisme, i ens convertiren en una ciutat referent i exemplar”, al temps que ha lamentat que “estiguen sent abandonades pel govern del PP”. Moncho ha recordat que estes polítiques d’integració van ser possibles “gràcies a la participació dels agents socials”. Una participació que, ha recordat, “ara no existeix perquè, al contrari del que es va prometre, no hi ha un fòrum de participació”.

La cita serà demà, a les 20 hores, en la Casa del Poble del PSPV-PSOE, al Carrer Abat Solà, número 86.