Els socialistes de Gandia proposen bonificar els llibres de text des d’Infantil fins a Secundària

La regidora del PSPV-PSOE en l’Ajuntament de Gandia i anterior responsable en matèria d’Educació, Liduvina Gil, ha presentat hui en roda de premsa una proposta perquè l’Ajuntament de Gandia done bonificacions per als llibres de text dels alumnes de la ciutat des d’Infantil fins a Secundària, buscant alleujar la situació econòmica de milers de famílies de Gandia davant els dubtes que creen els bo llibres de la Generalitat, que encara no s’han pagat ni els de l’any passat.

La proposta concreta que Gil ha presentat durant el balanç que els socialistes han fet de l’inici del curs escolar, consisteix a realitzar una bonificació del 25% del cost dels llibres de cada alumne. Una mesura que suposaria uns 592.000 euros a les arques municipals, “una quantitat molt inferior del que segur ens ha costat el Maremàgnum i totes les entrades que s’han regalat” i que, a diferència d’aquest, “serviria per ajudar a milers de famílies de la ciutat, sent molt més necessària que molts dels gastos en grans esdeveniments que el govern del PP està duent a terme a Gandia”.

A més, Gil ha explicat que una vegada aplicats els barems per renda, les quantitats que percebrien algunes famílies de Gandia seria superior al 25% proposat, donat que hi ha xiquets i xiquetes que no necessitarien ajudes per als llibres.

Un inici de curs “desolador”

La regidora socialista Liduvina Gil ha fet balanç de l’inici del curs escolar. Un inici que considera “desolador”, marcat per la supressió de programes educatius, per l’augment de les ràtios a les aules de col·legis i instituts de Gandia, la reducció de personal docent i, el que és més preocupant, “un departament d’Educació desmantellat, gairebé inexistent i gens preocupat pels problemes dels ciutadans de Gandia”.

Liduvina Gil ha lamentat que l’inici de curs escolar ha suposat que Gandia “haja perdut el referent que teniem en programes educatius”, recordant algunes propostes com el programa d’absentisme escolar, el de ciutat saludable, el CEFIRE, la UPI o el Consell de Formació Professional.

Gil ha lamentat que, un any més, el govern del PP pretenga amagar les nefastes estadístiques amb les quals arranca el curs escolar a Gandia “per culpa de les pèssimes gestions del PP en la Generalitat i a Gandia”. Un acte d’obscurantisme i falta de transparència que es pot observar amb el fet que, per segon any consecutiu amb mandat del PP, no s’ha presentat el tradicional informe d’escolaritat amb el qual el consistori donava per iniciat el curs escolar.

Per últim, Gil ha volgut recordar a la Generalitat Valenciana que Gandia té pendents d’actuació fins a huit centres educatius de la ciutat, alguns per a ampliar, altres per a reformar i altres que encara no s’han construït i tenen als alumnes en barracons. Es tracta dels casos dels instituts Veles e Vents, Tirant lo Blanch i Ausiàs March, el centre d’educació Enric Valor i els col·legis Cervantes, Mondúber, Josep Camarena i Les Foies.

Vídeo de la roda de premsa: http://www.youtube.com/watch?v=emtFTtK5P_w&feature=youtu.be