Els Socialistes de Gandia proposen un Pla d’ocupació juvenil urgent per a més de 100 joves amb una dotació de 258.000 €

Gandia, 11 de setembre. El Grup Municipal Socialista ha proposat hui un Pla d’ocupació juvenil urgent, amb una dotació de 258.000 € procedents del Pla d’ocupació municipal posat en marxa pel Govern, i que donaria ocupació urgent a més de 100 joves. La regidora socialista Diana Morant, i el Secretari General de Joves Socialistes, Jose Manuel Prieto, proposaven també convocar al Consell Econòmic i Social de la ciutat per debatre aquesta proposta, que pretén reconduir part dels diners del Pla d’Ocupació a solucionar la sagnia de l’atur juvenil.

La regidora socialista Diana Morant ha assegurat que l’atur juvenil a Gandia, “lluny de baixar, ha augmentat un 6,5% en un any, amb 51 joves parats més”, la qual cosa demostra, segons Morant, “que el Govern menteix amb les estadístiques, les usa per enganyar amb un assumpte tan sensible, i a més no pot afrontar la realitat perquè la nega”. Morant s’ha preguntat si als joves de la ciutat els va “millor que fa un any”, perquè, segons les dades del *Observatori de la ciutat, 834 joves segueixen sense trobar ocupació, enfront dels 783 del mateix mes de 2011. “Els joves no poden suportar que els vagi pitjor i, a més, tractin d’enganyar-los”, ha dit Morant.

100 llocs de treball urgents en 3 iniciatives

Davant l’evidència de les dades que el Govern del PP nega, el Secretari General de Joves Socialistes de Gandia, Jose Manuel Prieto, ha proposat aquest Pla d’Ocupació urgent, dotat de 258.000 euros dels més de 2,5 milions que preveia el Pla d’Ocupació del govern, fins ara amb resultats discrets. Els 258.000 € servirien per crear 100 ocupacions urgents, repartits en tres iniciatives.
La primera, 50 beques que donaren formació i experiència en el treball a joves que en troben, a través de les empreses o la pròpia administració municipal. Altres 50 ocupacions més, per als treballadors procedents del sector de la construcció i sense formació, a través d’entitats socials o del propi Ajuntament. I una tercera, amb el foment de l’autoocupació i la creació d’empreses, amb un concurs que premiï els millors projectes d’empresa fets per joves.

Prieto ha assegurat que el pla es dirigeix “a joves que han acabat els seus estudis universitaris i no tenen expectatives de present, i als quals procedeixen del món de la construcció, no tenen formació i tampoc ingressos”. El també responsable de Comunicació del PSPV-PSOE de Gandia ha demanat convocar amb urgència al Consell Econòmic i Social, que ha de debatre el Pla i “aplicar-ho amb urgència, perquè ens temem un setembre amb dades desastroses per als joves”, ha dit Prieto.

Per la seua banda, la regidora socialista Diana Morant ha assegurat que, dels 2,5 milions d’euros del Pla d’ocupació, només s’han gastat poc més de 100.000, per la qual cosa ha demanat “actuar ràpid, quan a més tenim els diners per poder fer-ho”.