Els socialistes demanaran la pròrroga dels 400 euros i el pagament immediat de les ajudes a autònoms

Els socialistes en l’Ajuntament de Gandia demanaran hui en el ple municipal que es prorrogue l’ajuda de 400 euros a les persones que han esgotat la prestació per desocupació i exigiran quela Generalitatpague immediatament les ajudes destinades a treballadors autònoms per a emprendre un negoci, subvencions que el Consell fa dos anys que no paga.

La regidora socialista Diana Morant presentarà al ple una declaració institucional perquè l’Ajuntament exigisca ala Generalitatles ajudes als autònoms. Segons ha explicat Morant, El Govern valencià va posar en marxa en 2006 una línia d’ajudes a aturats que volien emprendre un negoci. Les subvencions oscil·laven entre els 5.000 i els 10.000 euros.

“Des de fa dos anys més de 6.000 autònoms valencians reclamen l’impagament d’aquestes subvencions per part del Govern valencià del PP”, ha assegurat Morant, que ha explicat que aquestes ajudes “són fonamentals per a la continuïtat de molts negocis” i que els impagaments de la Generalitat estan portant al fet que molts autonòms es vegen obligats a tancar.
La socialista ha criticat “l’engany de Fabra” i li ha reclamat que complisca els compromisos de la Generalitat i que pague tot el que deu. A més, ha demanat a tots els grups polítics de l’Ajuntament de Gandia que recolzen de forma unànime aquesta declaració “per a defensar a milers de persones enfront d’una institució, la Generalitat Valenciana, que no paga i no compleix els seus compromisos”.

El PSPV-PSOE també presentarà al ple una declaració institucional per a reclamar la renovació urgent del programa PREPARA que, mitjançant ajudes de 400 euros, garanteix la protecció de les persones que han perdut el seu treball i també han esgotat la prestació per desocupació.

La regidora socialista Liduvina Gil ha recordat que el PP va reformar el programa PREPARA i va eliminar la protecció als joves aturats, va suprimir subsidis especials per als majors de 45 anys, va elevar l’edat per a percebre l’ajuda dels 52 anys fins als 55 i va expulsar dela Renda Activad’Inserció a pràcticament el 90% dels seus beneficiaris.

En aquest sentit, els socialistes exigeixen “recuperar aquestes ajudes després que el PP haja deixat a milers d’aturats sense protecció” i haja posat en marxa polítiques que només han portat al país “més atur, menys protecció, menys drets i menys mesures per a afavorir l’ocupació dels aturats”.

“La continuïtat de les ajudes de 400 euros és una necessitat de primer ordre”, ha afirmat Gil, que ha recordat que el programa PREPARA tal com es va concebre originalment “ha demostrat la seua eficàcia”, ja que es recolzava en una combinació de mesures actives d’orientació, formació i requalificació, mentre facilitava una ajuda econòmica a la persona parada.

És la segona vegada que els socialistes en l’Ajuntament de Gandia porten al ple aquesta petició, ja que en una situació de crisi com l’actual “l’ajuda del pla PREPARA ha de continuar per a garantir una adequada protecció de les persones que no tenen ocupació ni prestació”.