Els socialistes demanen a Torró que deixe de mentir a la ciutadania en el tema de l’atur.

La regidora del Grup Municipal Socialista en l’Ajuntament de Gandia, Diana Morant, ha valorat hui la nova mentida que el portaveu del govern, Víctor Soler, va fer ahir quan va valorar les xifres de l’atur al mes de desembre a la ciutat de Gandia. Morant ha demanat als populars “que deixen d’enganyar a la ciutadania en el delicat tema de l’atur”.

Morant s’ha mostrat especialment indignada respecte a les paraules de Soler, i ha dit que el portaveu del govern “tal volta pensa que l’atur s’ha contingut a Gandia perquè ja s’ha encarregat de buscar-li feina als seus amics del PP”, i ha recordat que la única dada objectiva “és que a Gandia, al mes de juliol, hi havia 7.097 aturats i cinc mesos després hi ha 764 persones més”.

Els socialistes consideren que “ja està bé de burlar-se de la ciutadania que està patint aquesta situació” i d’utilitzar el tema de l’atur “per a mentir als ciutadans com van fer en campanya per a guanyar les eleccions”. Ara el PP ja és govern “i ha de treballar per a generar ocupació i no per a maquillar les dades de persones que estan patint”.

Els socialistes han volgut donar també una lliçó de xifres a Soler i a Torró demostrant que l’atur ha crescut en més de 600 persones respecte al darrer mes del govern d’Orengo, quan la xifra era de 8.028 aturats. I és que si agafem com a referència el segon semestre de l’any, vegem com en 2010 l’atur va pujar un 7,45% mentre que a 2011 ho ha fet en un 9,67%.

A més, l’atur, des que governa el PP a Gandia, ha trencat una tendència que feia que a la ciutat ducal pujara menys que a la mitja de la Comunitat Valenciana i de la comarca. Així, en el mes de desembre, a Gandia l’atur ha pujat en un 0,5% mentre que a la Safor ha pujat un 0,3%, a la província de València un 0,22%, a la Comunitat Valenciana un 0,4% i a Espanya un 0,04%.

Per això, els socialistes recomanen a Víctor Soler que abans de fer valoracions enganyoses, aprenga de números per tal de no donar dades equivocades i faça cas al seu cap, Arturo Torró, que va dir a Radio Gandia que mai havia culpat a Orengo de l’atur, cosa que sí que va tornar a fer ahir, malgrat que ja són ells govern, el portaveu Soler.