Els socialistes demanen al govern del PP que agilite el Pla d’Ocupació davant la dramàtica pujada de l’atur a Gandia

El grup socialista en l’Ajuntament de Gandia ha reclamat hui al Govern del PP “que agilite el Pla d’Ocupació local davant la dramàtica pujada de l’atur en la ciutat”, que en el mes de gener ha aconseguit la xifra de 9.507 aturats, 372 més que en el mes anterior. Aquest augment suposa una pujada de més del 4% respecte al mes de desembre de 2012 i marca de nou una xifra rècord en la ciutat de Gandia.

La regidora socialista Liduvina Gil ha reiterat que aquestes xifres suposen “un drama para milers de famílies de Gandia”, per la qual cosa ha demanat al Govern del PP que actue per a reduir el nombre d’aturats. En aquest sentit, la socialista ha proposat que s’agilite el Pla d’Ocupació i que el Govern local no espere fins al pròxim mes de març (quan finalitzen les actuals contractacions) per a engegar la següent etapa del pla.

Segons Gil, l’Ajuntament de Gandia podria començar a generar ocupació des d’ara mateix, “arribant a acords amb les entitats socials de la ciutat perquè aquestes també puguen donar treball a les persones aturades de Gandia”. Per exemple, ha proposat la socialista, el consistori podria signar convenis amb associacions de persones amb discapacitat, amb centres de dia o amb instituts i col·legis de la ciutat.

En la mateixa línia, Gil ha lamentat que el pla de reactivació de la platja de Gandia anunciat a so de bombo i platerets pel Govern del PP “no estiga donant els resultats necessaris i que el sector serveis, un dels més importants en la ciutat, siga el més afectat per la pujada de l’atur”.

Finalment, la socialista ha criticat “el retard del Govern a l’hora de donar a conèixer les xifres de l’atur” i ha assegurat que l’executiu tracta d’amagar les pèssimes dades que cull cada mes i que reflecteixen “la difícil situació de milions de persones en el nostre país i la incapacitat del Govern del PP de frenar la tragèdia”.