Els socialistes demanen al govern que anticipe els diners de la Renda Garantida a les persones que ja tenen resolució favorable

La regidora del PSPV-PSOE en l’Ajuntament de Gandia, Liduvina Gil, ha presentat hui públicament una moció que els socialistes presentaran al proper plenari ordinari i en la qual sol·liciten al govern del PP que anticipe els diners de la Renda Garantida a aquelles famílies de la ciutat que ja han rebut una resolució favorable per part de la Generalitat i que encara no han cobrat.

En total, tal i com ha explicat Gil, aquesta situació afecta actualment a unes 290 famílies de Gandia, que han rebut la confirmació de que podran cobrar un mes però que encara no han cobrat res. Motiu pel qual, la regidora socialista demana que es prenga una mesura que s’ha fet en altres ocasions a l’Ajuntament de Gandia amb governs socialistes: que el consistori avance aquests diners.

Gil ha explicat que Gandia hauria d’anticipar, en aquests moments, una quantitat de 117.911,85 euros. Uns diners que el departament d’Economia i Hisenda podria donar eixida per a Benestar Social donat que existeix la garantia de que la Generalitat acabarà retornant-los en un temps. La solució, ha explicat Gil, “suposaria un xicotet esforç per a Gandia però alleugeraria la situació de moltes famílies que viuen moments molt difícils i que necessiten de la nostra ajuda”.

Per últim, Gil ha explicat que Gandia, com a entitat col·laboradora de la Renda Garantida, té la capacitat i el deure de prendre aquesta mesura per tal de no deixar penjades a les famílies, que no tenen cap culpa “per haver de pagar les males gestions d’una Generalitat Valenciana que ha tingut diners per a pagar la Fòrmula 1 però no per a ajudar a qui més ho necessita”.