Els socialistes demanen conèixer els detalls del contracte signat amb la protecora Refugiocan

El Grup Municipal Socialista en l’Ajuntament de Gandia ha preguntat hui per escrit al govern de la ciutat per la situació en la que queda actualment el servei de recollida d’animals abandonats en els carrers de la ciutat, després de la polèmica que han tingut aquesta setmana els membres del govern del PP amb qui fins ara ha estat prestant aquest servei, la societat protectora SPAMA de la Safor.

Així, els socialistes han presentat per registre d’entrada una petició per tal d’accedir, per una part, al conveni encara en vigor que es va signar amb SPAMA, i per una altra, el contracte que s’ha signat ara amb la Sociedad Protectora Refugiocan de Benissanó. Els socialistes pretenen conèixer els detalls dels dos documents per tal d’analitzar les diferències econòmiques i de serveis que hi existeixen.

I és que per al Grup Socialista, segons ha explicat el seu regidor i membre d’Els Verds, Joan Lluís Soler, existeixen molts dubtes al voltant de tota aquesta polèmica. Així, Soler ha destacat, per exemple, que “si atenem a les dades dels serveis prestats anualment per SPAMA, la diferència de preu no és tan gran com pretenen vendre des del govern del PP”.

A aquesta diferència, a més, el Grup Socialista afegeix un altre aspecte a tenir en compte, i recorda que quan es va signar el conveni amb SPAMA, es va donar especial importància al fet que la gestió corre a càrrec d’una ONG compromesa amb els animals, per la qual cosa es compta amb unes instal·lacions de qualitat i s’afavoreix l’adopció dels animals recollits abans que el seu sacrifici, com sí que fan altres empreses que gestionen aquest servei. Així, SPAMA compta amb infraestructures, recursos humans i tècnics i un programa de gestió d’adopció a nivell local, comarcal i, fins i tot, internacional, que va possibilitar que en 2011 s’adoptaren 600 gossos.

Per tot això, Soler ha assegurat que sospiten que darrere de tota aquesta polèmica “s’amaga una intencionalitat del govern del PP, que ha pressionat a SPAMA sense pagar-los fins que han deixat de prestar el servei”. Així, els socialistes consideren que es tracta d’un nou exemple del bomber-piròman del govern del PP: creen problemes on no hi ha per a després buscar una solució que beneficie a alguna persona afí.

Per últim, Soler ha remarcat que, una vegada més, Torró incompleix amb la seua paraula, i si en campanya electoral va prometre que contractaria només a empreses locals, en aquest cas ha ofegat a una empresa local sense pagar-li i ha contractat a una altra de fora.