Els socialistes demanen consens per a establir la ubicació dels projectes importants de ciutat

El portaveu del Grup Municipal Socialista, José Manuel Orengo, ha valorat hui positivament el canvi d’ubicació del futur Conservatori de Gandia, que ara anirà a l’antic edifici Sanmateu, ara Espai d’Art, tot i que ha criticat la improvisació i els canvis constants que el govern del PP està realitzant en alguns projectes importants de ciutat.

De fet, Orengo recorda que aquest canvi provoca “molts dubtes” a la ciutadania, donat que ja no se sap què serà de l’edifici per a persones majors que es va anunciar a l’actual Espai d’Art, tampoc hi ha una ubicació definitiva per al Centre Internacional de la Universitat de València, al qual han fet fora d’aquest espai i els han dit que no es farà el projecte de l’antic edifici de Correus, ni se sap tampoc què serà dels cinemes que anaven a dinamitzar el Centre Històric. Així mateix, els socialistes es pregunten què va a fer Torró amb el local que es quede buit a Simancas, on ell va desestimar un espai esportiu.

Per tot això, Orengo ha demanat al govern del PP la convocatòria del Consell de Participació Ciutadana o del Consell Econòmic i Social “per a donar participació a empresaris, comerciants, veïns i forces polítiques a l’hora d’establir el model de ciutat i consensuar els projectes més importants que van a definir Gandia”.

Orengo s’ha mostrat satisfet pel fet de saber que el projecte del Conservatori continue endavant, tot i que ha instat també al govern a que gestione per a que Simancas no patisca retards en la seua finalització. Tot i això, el portaveu socialista ha criticat que, fins ara, l’obscurantisme del govern del PP i la falta de participació a la ciutadania “fan que Torró continue pensant i actuant com si Gandia fos el seu Monopoly, en el qual posa i lleva les coses segons li ve en gana i sense consensuar-ho ni consultar-ho amb ningú”.