Els socialistes demanen el cessament del conseller delegat d’Iniciatives de Comunicació pel cas del material de GTV

El representant del Grup Municipal Socialista al consell d’administració d’Iniciatives Públiques de Comunicació, Vicent Mascarell, ha demanat hui en la reunió celebrada per l’ens de l’empresa pública el cessament del seu conseller delegat, Josemi Villar, com a conseqüència del cas del material de Gandia Televisió destapat a finals de la setmana passada.

Tal i com va donar a conèixer Gente de la Safor el passat dijous 26 d’abril, el govern de Gandia va entregar, sense cap contraprestació a canvi, tot el material de Gandia Televisió a dues empreses privades de televisió que operen a la ciutat, i ho va fer amb el permís de Villar, que no va informar prèviament a la resta de membres del consell d’administració, tal i com els estatuts marquen que hauria de fer-se.

Per aquest motiu, Mascarell ha demanat hui el cessament de Villar, que “no va complir amb els estatuts, va fer abús del seu poder i va signar un acord pel qual es cedia l’equipament tècnic de GTV sense contraprestació econòmica ni per a Gandia ni per als ciutadans”. Segons Mascarell, l’actitud de Villar podria ser constitutiva d’un delicte societari d’administració deslleial del Article 291 del Codi Penal.

Durant el desenvolupament del consell d’administració de hui, Mascarell ha fet diverses peticions, respecte a la resolució del problema. Concretament, ha demanat que es recupere la totalitat del material que s’ha cedit a les dues empreses privades per tal de, en cas d’haver de cedir-lo gratuïtament, es faça a entitats sense cap ànim de lucre.

En aquest sentit, Mascarell ha proposat la possibilitat de cedir el material a la Universitat Politècnica de València, donat que al Campus de Gandia s’imparteixen titulacions relacionades amb el camp audiovisual, com la Enginyeria d’Imatge i So o la llicenciatura de Comunicació Audiovisual. Mascarell també ha apuntat la possibilitat de tenir en compte a instituts locals que imparteixen Formació Professional relacionada amb la matèria.

Així mateix, i en el cas que les entitats educatives o sense ànim de lucre que s’establiren, no acceptaren la cessió del material, Mascarell ha proposat que se subhaste públicament per a que hi haja més particulars i/o empreses privades amb ànim lucratiu que puguen accedir a aquest material, al mateix temps que Gandia recupere part de la inversió que es va realitzar en l’adquisició del material.