Els socialistes demanen polítiques actives d’ocupació per a acabar amb la tendència de cinc mesos de pujada de l’atur.

El Grup Municipal Socialista en l’Ajuntament de Gandia ha valorat hui amb preocupació la nova dada de l’atur en la ciutat, que suposa un augment de 43 persones que deixen a la ciutat amb un nou sostre d’aturats: 8.671 persones. Unes dades que, per als socialistes, fan més necessària que mai la realització de polítiques actives d’ocupació des del sector públic.
Per als socialistes, ha quedat demostrat que les polítiques de pandereta portades a terme fins ara per Torró han estat infructuoses i han fet que l’atur no deixe de créixer durant cinc mesos consecutius, i ja hi ha 622 aturats més que quan Torró va arribar a l’alcaldia. Per això, el GMS demana al govern que aparque aquestes polítiques i gestione amb propostes que suposen la creació directa d’ocupació.
Els socialistes també han lamentat que, fins ara, Torró ha sigut notícia més per la destrucció i amenaça de llocs de treball que per les polítiques realitzades per a atenuar la pujada de la desocupació. Així, fins ara, s’han acomiadat treballadors de Gandia Televisió, els Informadors Nocturns, educadores d’escoletes i s’han amenaçat a altres com els de Talher o les cuidadores a domicili i s’han canviat els treballadors de labici i del gimnàs de Roís de Corella.
La dada de l’atur de desembre deixa una nova xifra sostre en atur a la ciutat precisament amb un govern que va fer campanya prometent treball i acusant a l’anterior executiu de l’augment de l’atur. En aquest sentit, eIs socialistes recorden que el mes de desembre de 2010 va suposar un descens de 57 persones sense treball respecte al mes anterior, mentre que enguany la tendència ha revertit en 43 aturats més que en novembre.
Per tot això, el Grup Municipal Socialista li demana a Torró que realitze polítiques actives des del sector públic i que no desatenga el problema que més preocupa als ciutadans, complint així les seues promeses electorals en la matèria d’ocupació. A més, lamenten que seguisca sense convocar-se una comissió d’ocupació per a tractar conjuntament el problema i buscar solucions.