Els socialistes demanen que es convoque el Patronat de Turisme com a condició per a acompanyar al govern en Fitur

La regidora socialista Diana Morant ha demanat hui al Govern del PP que convoque una reunió del Patronat de Turisme de la ciutat abans que comence Fitur el pròxim 30 de gener, ja que en cas contrari els socialistes no participaran en la delegació oficial de l’Ajuntament de Gandia en la fira de turisme internacional.

Liduvina Gil i Diana Morant
Liduvina Gil i Diana Morant

Morant ha explicat que els socialistes han demanat per diferents vies que es convoque la reunió, ja que el patronat és l’únic fòrum de participació ciutadana del que disposa Gandia en matèria de turisme. “Opinar és saludable i deixar opinar a la societat i a la resta de grups polítics ha de servir al Govern del PP per a trobar el camí encertat”, ha indicat la socialista.

En aquest sentit, ha recordat que Torró no ha reunit al Patronat des que governa en la ciutat, de manera que els socialistes, i també la resta dels ciutadans, s’han d’assabentar de les polítiques turístiques del Govern per la premsa. “De les obres per a soterrar els contenidors ens assabentem per la Junta de Districte, del Maremàgnum no vam saber res fins que ja s’estava publicitant i de Gandia Shore no vam tenir notícia fins que ja estava quasi preparada la seua emissió”, ha lamentat Morant.

Ara, i davant la pròxima participació de Gandia en Fitur, Morant ha tornat a demanar la convocatòria del Patronat de Turisme com a condició perquè el grup socialista forme part de la delegació de l’Ajuntament de Gandia en la fira de turisme. Com ha assenyalat, “anar a la fira no significa solament fer-se la foto de família, i menys encara d’una família de la qual ha sigut expulsada l’oposició”.
Morant ha aclarit que la decisió dels socialistes no és una amenaça, sinó “l’últim prec que li fem al Govern del PP perquè ens escolte”. Per açò, han mostrat la seua confiança en què els populars “rectifiquen, respecten a una institució com l’Ajuntament de Gandia, respecten al sector i a tota la societat”, i que d’aquesta manera els socialistes els puguen acompanyar a Fitur.En l’últim ple municipal, Morant va realitzar un prec perquè es convocara al Patronat de Turisme, al que Víctor Soler, que va exercir d’alcalde accidental, va respondre que el govern no anava a reunir a aquest fòrum de participació i que si els socialistes no volien acudir a Fitur podien “quedar-se en la seua casa”.

Davant açò, Morant ha recordat que la vocació i voluntat dels socialistes és participar en la fira, però que “sense conèixer els continguts de l’oferta de Gandia no participarem”. La regidora ha lamentat que el PP “no respecte les regles de la democràcia, falte al respecte als partits de l’oposició i al sector i actue com un govern prepotent que pensa que pot anar solament a qualsevol lloc”.

A més, Morant ha assenyalat que un dels motius pels quals el Torró no reuneix al patronat és que té “moltes vergonyes que ocultar”, com la implicació del seu Govern en el programa Gandia Shore, que ha suposat “una enorme lacra per a la imatge de la ciutat”. Ara que ja ha acabat l’emissió, i després de fer passar als ciutadans de Gandia mesos de vergonya, el Govern del PP ha donat a conèixer a través de declaracions a un periòdic nacional que està “encantat amb l’emissió del programa”.

Per tot açò “el PP ha de donar explicacions”, ha resumit Morant, que ha recordat que l’any passat Gandia va presentar en Fitur una política turística “basada en mentides com el ferri Gandia-Eivissa, l’accés nord a la platja o les platges temàtiques”, a les quals ara sabem que cal sumar polítiques ocultes del Govern del PP com Gandia Shore.

 

Vídeo de la roda de premsa de Diana Morant i Liduvina Gil