Els socialistes demanen que no es reduïsca el pressupost de polítiques socials davant el rècord històric d’aturats a Gandia

El grup socialista en l’Ajuntament de Gandia ha lamentat hui que les xifres de desocupació en la ciutat han arrivat a “un nou i dramàtic rècord històric”, amb 9.646 aturats en el mes de febrer. Per açò, han demanat al Govern del PP que no reduïsca la partida del pressupost de 2013 destinada a polítiques socials, ja que cada vegada “són més les famílies de Gandia que estan vivint una situació realment difícil”.

La regidora socialista Liduvina Gil ha explicat que la partida de polítiques socials dels comptes que ha presentat el PP para enguany suposa una reducció del 28% respecte de l’any passat. Segons la socialista, aquesta dada reflecteix que es tracta d’un pressupost “insolidari” i que està “totalment allunyat de la dura realitat que viuen els ciutadans de Gandia”.

A pesar que Gandia té ara com ara l’índex de desocupació més alta de la seua història, ha assenyalat Gil, “els populars han decidit rebaixar el pressupost de polítiques socials més de 811.000 euros”.

Gil també ha lamentant “la paradoxa” que suposa que en la majoria dels pobles de la comarca de la Safor hagen baixat les xifres de l’atur en el mes de febrer, “mentre que a Gandia la desocupació continua la seua escalada” sense que el Govern del PP s’haja demostrat capaç de frenar-la.

Finalment, la regidora ha recordat que quan Arturo Torró es va fer càrrec del Govern de Gandia, en la ciutat hi havia 8.049 persones aturades. “Hui hi ha 1.597 aturats més que llavors, malgrat les promeses d’Ara Ocupació del PP”, ha asseverat Gil.