Els socialistes demanen un informe jurídic per a explicar-li a Torró per què no pot cobrar de l’Ajuntament i administrar 13 empreses

El portaveu del Grup Municipal Socialista de Gandia, José Manuel Orengo, ha anunciat hui que davant les informacions aparegudes sobre les seues declaracions de que Torró no s’ha llevat el sou com a mesura d’estalvi sinó com a imperatiu legal, els socialistes demanaran un informe jurídic per a explicar-li a Torró allò que sap tot el món: que no és compatible cobrar com a alcalde i ser administrador de 13 empreses.

Orengo ha insistit en que l’informe redactat pel secretari de l’Ajuntament de Gandia en 2007 té vigor encara hui en dia i recull el que marca la llei: que un regidor o alcalde no pot percebre una dedicació exclusiva quan realitza altres activitats que li aporten un benefici. Orengo ha assegurat que “pot ser alcalde, però no cobrar una dedicació exclusiva per això degut al volum d’empreses que gestiona”.

Tal i com indica el propi informe municipal, un sou en dedicació exclusiva d’un regidor només es pot compatibilitzar amb activitats econòmiques marginals com conferències, escriptura, pintura, cursos o administració del patrimoni personal, “però no amb l’administració de fins a 13 mercantils que té Torró i de les quals tenim constància”.

José Manuel Orengo ha explicat que Torró deuria haver sol·licitat que li acceptaren la compatibilitat, perquè una dedicació exclusiva exigeix “un compromís que ocupa tot el temps disponible amb exclusió d’altre tipus de treball”. Però aquesta compatibilitat, amb l’administració de 13 empreses, no li l’hagueren acceptat.

Per tot això, els socialistes han dit que demanaran l’informe jurídic concret corresponent a l’actual situació de Torró a la Secretaria General de l’Ajuntament i al Consell Jurídic Consultiu, màxim òrgan jurídic de la Comunitat Valenciana “per a que li expliquen a Torró el que tots tenim clar”.

Vídeo de la roda de premsa: http://www.youtube.com/watch?v=ZBvUhbZSl6M&feature=youtu.be