Els socialistes demanen una altra actitud a Torró amb l’accés nord a la platja i avisen que és competència de la Generalitat.

La regidora del Grup Municipal Socialista i membre del consell de Gandia Protur, Diana Morant, ha valorat hui la presència de Gandia a FITUR i els anuncis que allí va fer Torró. Uns anuncis que Morant ha qualificat com “una declaració d’intencions més que uns anuncis” i als que ja ha avançat que els socialistes se sumaran.

Morant ha centrat part de la seua valoració en tractar el projecte de l’accés nord a la platja, del que ha dit que els socialistes “donaran suport perquè és una reivindicació històrica de la ciutat que nosaltres ja vam defensar” però ha llançat dos missatges a Torró.

Per una part, ha assegurat que la competència d’aquesta carretera és de la Generalitat Valenciana i no del Ministeri de Foment, donat que no uneix dues carreteres estatals ni dóna accés a cap port de l’estat. A més, Morant ha demanat “una altra actitud de Torró”, en referència a les seues declaracions sobre la negativa de l’alcalde de Xeresa.

La regidora socialista ha valorat que aquest projecte “és important per als interessos de Gandia però afecta també a altres municipis i és delicat en tant que toca zona de marjal”. Per això, ha demanat més diàleg i consens per a treure endavant el projecte.

Pel que fa al tema de Transmediterránea, Morant ha recordat que es tracta d’un projecte que va veure la llum verda durant la legislatura anterior i que va ser José Manuel Orengo qui, sent alcalde de Gandia i membre de l’autoritat portuària, va aconseguir els permisos i va deixar molt avançades les gestions.

Pel que fa a la presència de Gandia en FITUR, els socialistes es mostren satisfets pel fet de “donar continuïtat a un model ben fet i que funcionava”. Per a Morant, l’aposta de Gandia ha estat “molt digna i de molta qualitat”. A més, la regidora socialista ha agraït a Torró “el seu canvi d’opinió sobre la necessitat de que Gandia estiga present a la fira turística més important a nivell nacional”.

Morant ha lamentat que el PP haja de fer valoracions de FITUR criticant a l’anterior govern i ha recordat que el sector empresarial turístic sempre ha estat present i treballant a la fira, i ha dit que el principal estalvi en l’edició d’enguany ha estat la reutilització de l’estand d’altres edicions, aprofitant la inversió realitzada.