Els socialistes denuncien l’imminent tancament del Centre Intercultural de Gandia

El Grup Municipal Socialista de Gandia ha denunciat hui el doble discurs que el govern del PP està realitzant en matèria d’immigració. I és que mentre el portaveu dels populars, Víctor Soler, parlava ahir de l’aposta del seu govern en aquesta matèria demanant subvencions a la Generalitat, oblidava que des del passat divendres el Centre Intercultural de Gandia està en mínims.

Va ser a finals de la setmana passada quan el govern de Torró va liquidar a les quatre treballadores que prestaven els seus serveis en aquest centre, encarregat d’assessorar i ajudar en matèria burocràtica i legislativa als nouvinguts a la ciutat. Així, segons ha explicat la regidora Liduvina Gil, “el centre passa d’atendre matins i vesprades a fer-ho només de matí i amb una única funcionària”.

En aquest sentit, Gil ha remarcat la necessitat d’oferir el servei en horari vespertí, donat que moltes de les persones que acudeixen al Centre Intercultural treballen pels matins. A més, en referència a que l’atenció passe a dependre d’una única funcionària, Gil ha dit que no és el més adequat, donat que “aquesta persona, que fa molt bé el seu treball, no coneix a la perfecció els principals problemes i les gestions dels immigrants”.

Gil ha apuntat a que els socialistes temen que aquest siga només el primer pas “per a acabar tancant el Centre posant com a excusa el problema econòmic per a pagar el lloguer”. No obstant, la regidora socialista ha explicat que la ubicació del centre és la més adient atenent a que està al districte amb més població immigrant.

La regidora Liduvina Gil ha explicat que els salaris de les quatre treballadores acomiadades es pagava amb les ajudes del centre AMICS, depenent de la Generalitat Valenciana, i ha recordat que també es rebien subvencions del govern d’Espanya. I és que, tal i com ha recordat Gil, Gandia és, amb més d’un 20% de població immigrant, una de les ciutats valencianes amb major índex de nouvinguts, pel que es fa més que necessari cobrir aquest servei.

Gil s’ha preguntat també què passarà amb les subvencions que es donaven als sindicats per a portar a terme polítiques socials enfocades a la immigració i que rondaven els 12.000 euros, mostrant el temor dels socialistes a que també es vegen afectades pels retalls en polítiques socials que està portant a terme el govern de Torró.

Diners per al que volen

Davant la possibilitat de que el govern excuse la seua decisió en la situació econòmica, Gil ha tornat a recalcar que el PP “té diners per al que vol”, i lamentant la falta de transparència del govern de Torró, ha preguntat pels diners que Gandia ha destinat per a pagar els problemes econòmics del CF Gandia.

Gil ha recordat que, de moment, ja són 140.000 euros els que ha posat per davant Torró per a pagar el deute amb els jugadors de la passada temporada. I quan Torró va anunciar aquesta aportació, també va dir que arribarien més diners. Per això, Gil li ha demanat “que no vaja només al camp a fumar puros i que faça públics els diners que va a pagar de les arques municipals”.