Els socialistes denuncien que el govern del PP ha abandonat el centre d’interpretació Parpalló-Borrell

El Grup Municipal Socialista en l’Ajuntament de Gandia ha denunciat hui l’estat d’abandonament en el que, segons algunes queixes d’usuaris, el govern de Gandia té el Centre d’Interpretació Parpalló Borrell, inaugurat a les acaballes de la legislatura passada.

Segons algunes protestes rebudes pels socialistes de ciutadans de Gandia, el centre ha estat tancat en alguns dels dies de major afluència per ser festiu, com els dies de Falles, Setmana Santa, Pasqua o durant el pont del mes de maig, que és quan més gent pot aprofitar per a visitar el paratge natural.

A més, segons han pogut saber els socialistes, quan el centre està obert la situació de l’atenció als visitants no és la més adequada. Així, a alguns usuaris se’ls ha denegat l’accés als lavabos sense donar-los una explicació dels motius. A altres usuaris no se’ls ha facilitat aigua per a beure, pel que podria ser que no hi hagués subministrament d’aigua a les instal·lacions.

Aquestes deficiències s’han de sumar al fet que, pel que sembla, només hi ha una persona treballant al centre d’interpretació, per la qual cosa és impossible que hi haja servei de guia als visitants per mostrar-los el paratge o les instal·lacions del centre, donat que no hi ha una persona que es quede atenent al públic.

Per tot això, Grup Municipal Socialista va demanar explicacions a Torró durant el plenari ordinari del passat dijous. El regidor del GMS i membre d’Els Verds, Joan Lluís Soler, demana al govern una major atenció a aquest tipus d’infraestructures turístiques i naturals, donat que ofereixen una alternativa al turisme de sol i platja “que pot ajudar a desestacionalitzar les visites a la nostra ciutat i oferir un major atractiu per a que ens visiten”.

A més, els socialistes recorden que aquest centre va comptar amb un important esforç econòmic provinent del Plan Zapatero per tal d’enriquir el turisme natural a la ciutat.

Soler ha lamentat l’estat d’abandonament i l’escassa aposta de Torró per aquest tipus de turisme. Un fet que es demostra no només en la situació del centre d’interpretació Parpalló Borrell, també perquè no va lluitar per retenir el Centre d’Interpretació dels Aiguamolls i pels atacs constants que anuncia a la marjal i a la platja de l’Ahuir.