Els socialistes denuncien que els impagaments de les beques de menjador podrien paralitzar el servei

La regidora del Grup Municipal Socialista en l’Ajuntament de Gandia, Liduvina Gil, ha denunciat hui que els retards de la Generalitat Valenciana a l’hora de pagar les beques de menjador podrien fer que alguns centres de Gandia es vegen obligats a paralitzar el servei si no cobren el que se’ls deu. A més, els centres de la ciutat han vist com 55 educadores de menjador s’han quedat sense feina pels retalls de Conselleria.

En total, la Generalitat acumula un deute de més de 20 milions d’euros en concepte de beques de menjador als centres de tota la Comunitat Valenciana. Un deute que fa insostenible la situació a molts centres, alguns dels quals es troben a Gandia. Gil també ha dit que el govern de Torró també posa en perill el menjador a les escoletes pels seus impagaments.

Gil ha explicat que aquesta és “una més de les polítiques nefastes que el PP està aplicant en Educació i que estan ofegant el sistema públic i posant en perill la formació de les futures generacions”. Unes polítiques que, a més, s’estan aplicant “per a retallar despesa i pagar els excessos que durant 16 anys han tingut els governs del PP a la Comunitat Valenciana”.

L’anterior responsable d’Educació en Gandia ha afegit que, a més de la deuda de les beques de menjador, la Generalitat també deu les beques dels llibres (més de 31 milions d’euros), els imports de manteniment dels centres de secundària i, al darrer plenari del Consell, es va acabar de tombar l’educació pública de 0 a 3 anys.

La regidora socialista també ha donat a conèixer que la Generalitat està deixant a fosques les aules dels centres educatius per tal de retallar en despesa energètica. Segons ha dit, s’està deixant a la meitat els tubs fluorescents que il·luminen les aules, perjudicant als alumnes i a la qualitat de vida dins una aula. Gil ha lamentat que “al fred que ja pateixen els alumnes cal sumar l’estat de penombra en el que hauran d’estudiar per aquests retalls”.

Liduvina Gil ha recordat que durant les anteriors legislatures i amb governs socialistes, estant ella al capdavant d’Educació, Gandia tractava de cobrir, en la mesura del possible, aquells aspectes que la Generalitat anava retallant, com les beques, les bonos de les escoletes o alguns aspectes de manteniment als centres de secundària, com actuacions urgents a l’Ausiàs March. Una política que Gil lamenta que ha quedat soterrada amb l’arribada del PP al govern local, donat que Torró “permet i aplaudeix cadascun dels retalls dels seus amics a la Generalitat”.

Per tot això, Gil ha demanat al PP un canvi d’actitud en les seues polítiques, assegurant que no és una bona solució “hipotecar el nostre futur maltractant la formació de les futures generacions”. A més, Gil ha insistit en el missatge de que el PP “té diners per al que vol”, recordant que alguns esdeveniments com la Fòrmula 1 han cobrat religiosament mentre que en educació la situació ja és límit.