Els socialistes denuncien que la liquidació dels comptes de 2012 podria ser negatiu en 23 milions d’euros

El portaveu i secretari general del PSPV-PSOE en l’Ajuntament de Gandia, José Manuel Orengo, ha comparegut hui en roda de premsa per a tornar a denunciar, per enèsima vegada, la situació de “caos absolut” del departament d’Economia. Un caos provocat per la “mala gestió de Guillermo Barber” i que, segons ha destapat el propi Orengo, podria provocar que la liquidació del pressupost de 2012 se salde amb un negatiu de 23 milions d’euros.

Tal i com ha explicat Orengo, aquest forat en la liquidació vindrà provocat per la previsió “irreal i fictícia” d’ingressos que contempla el primer pressupost del PP de Barber. Així, en el capítol d’ingressos el pressupost compta amb l’arribada de 10 milions d’euros per un cànon anticipat de l’aigua que el portaveu socialista ja ha assegurat que no arribaran en 2012 “per molt que correguen en el PP”, perquè a hores d’ara, encara no s’ha iniciat el procediment de modificació de la gestió de l’aigua potable que Torró va anunciar fa mesos a bombo i platets.

A més d’aquest ingrés irreal, Orengo també ha denunciat que no arribaran diners de la recaptació “perquè estava sobrevalorada en els pressupostos”, a més d’altres com llicències d’obra, plusvàlues, i altres ingressos que provocaran un forat que podria arribar fins a 23 milions d’euros en negatiu al finalitzar l’exercici.

Orengo ha criticat que malgrat aquesta situació, el govern del PP “ha continuat gastant durant aquest any com si aquests diners anaren a arribar en 2012”, una situació que provoca la gravetat de l’estat dels comptes del PP, que continua sense pagar a proveïdors ni a entitats bancàries. En aquest sentit, Orengo ha posat com a exemple la protectora d’animals, que a data de hui no presta servei en la ciutat “perquè l’Ajuntament de Gandia no els ha pagat des de fa mesos”.

El portaveu socialista ha dit que aquest és només un exemple “d’una llarguíssima llista de proveïdors que, diga el que diga Guillermo Barber,  no estan cobrant perquè els pocs diners que disposa el consistori els estan gastant en altres menesters com comprar la Citroën o les boleres de la platja”. A més, ha valorat la gravetat que suposa que els animals perduts o abandonats no siguen recollits per la protectora, podent arribar a posar en perill la seguretat dels ciutadans.

De nou a voltes amb el Síndic de Comptes

Encara no fa un mes de la polèmica dels comptes de 2010 i la investigació per part del Tribunal de Comptes i el govern del PP, amb la mala gestió de Barber, ja ha reincidit en la seua irresponsabilitat, tornant a ocultar la informació dels comptes al Síndic de la Comunitat Valenciana. En aquesta ocasió es tracta dels comptes de 2011, que a data de 31 d’octubre no s’ha aportat la documentació requerida per l’organisme autonòmic en temps i forma.

Aquesta situació, ha denunciat José Manuel Orengo, provoca que “Gandia siga protagonista involuntària en els mitjans de comunicació”. Per això, Orengo no s’ha quedat en la crítica i ha demanat als tècnics que envien la documentació “el més prompte possible”, per a evitar problemes i especulacions com les que es van donar fa unes setmanes, quan el Tribunal de Comptes va requerir amb duresa la informació que, durant un any, li havia estat negant Guillermo Barber per tal de criticar a l’anterior govern.

Aquesta informació va saltar als mitjans de comunicació aquest mateix dilluns, donat que Gandia és un dels 59 municipis de la Comunitat Valenciana que no ha complit amb la seua obligació amb la Sindicatura de Comptes, reincidint en el problema de l’any passat, quan Guillermo Barber ja va actuar a consciència i maldat. Per això, Orengo ha assegurat que “com a responsable de la meitat de l’exercici, i conscient de que en eixos primers sis mesos no hi ha res que amagar, he demanat que aquesta situació se solvente quan abans millor”.

Roda de premsa de l’impagament a proveïdors: http://www.youtube.com/watch?v=J0twG8tsWRI&feature=youtu.be

Roda de premsa de l’ocultació de dades al Síndic de Comptes: http://www.youtube.com/watch?v=BFFDjtr8oSc&feature=youtu.be