Els socialistes denuncien que l’Ajuntament de Gandia organitza un espectacle de boxa amb dos puticlubs

El Grup Municipal Socialista en l’Ajuntament de Gandia ha denunciat hui que el govern del PP de Torró co-patrocina, mitjançant l’empresa Gandia Protur, una vetllada de boxa organitzada per una empresa de seguretat vinculada a l’extrema dreta i dos prostíbuls valencians.

Segons anuncia el cartell de la vetllada, l’empresa organitzadora de la mateixa és Levantina de Seguridad, propietat de José Luis Roberto, líder d’España 2000. Aquesta empresa ha estat denunciada en nombroses ocasions pel comportament dels seus treballadors en la tasca de vigilància de seguretat.

A més, Roberto també és conegut per la seua vinculació amb el món dels clubs d’alternació o puticlubs, donat que és propietari de diversos en la costa valenciana. De fet, va ser president d’ANELA, entitat que representa els interessos dels propietaris d’aquest tipus de negocis. A més, al cartell de la vetllada, apareixen com a patrocinadors dos dels seus prostíbuls: Complejo Lorena de Puçol (Balneario Santa Maria) i Club París, de Sagunt.

Els socialistes han mostrat la seua consternació davant el fet que l’Ajuntament de Gandia mantinga relacions i col·laboracions amb aquests tipus d’empreses i d’esdeveniments. I és que per al GMS, es tracta d’un canvi del model de ciutat cultural que durant molts anys s’ha treballat per a Gandia. Per als socialistes, Torró margina a la cultura i fomenta la violència i el sexisme.

Així, els socialistes lamenten que hi haja diners per a pagar boxa a empreses que comercialitzen amb dones però no per a garantir preus econòmics i cursos a la Universitat Popular.

Imatge denigrant de la dona

Els socialistes han criticat que en la vetllada de boxa organitzada per Gandia Protur es fomenta una imatge denigrant de la dona amb la inclusió d’un espectacle de lluita de dones. Una imatge lamentable si es té en compte, a més, que compta amb el patrocini de dos prostíbuls.

Els socialistes consideren que ni l’Ajuntament de Gandia ni cap de les seues empreses públiques deuria estar relacionada amb aquests tipus d’empreses, i per això, han demanat la cancel·lació de l’espectacle i una compareixença pública de la regidora d’Esports, Emi Climent, del gerent de Gandia Protur, Carlos Bolta, i del director d’Esports, Marcos Estruch, que van presentar aquest esdeveniment dins del programa d’activitats esportives de 2012 d’Iniciatives Esportives.

Tal i com expliquen des del GMS, aquesta activitat es realitzarà al Pavelló Municipal demà divendres a les 23 hores i inclourà lluites de boxa masculines i femenines.