Els socialistes denuncien un retall del 30% en l’oferta dels cursos de la Universitat Popular de Gandia.

El regidor  del Grup Municipal Socialista en l’Ajuntament de Gandia, Jesus Garcia, ha denunciat hui un nou retall en les partides d’Educació de l’Ajuntament de Gandia. En aquesta ocasió, el retall el pateix una de les propostes educatives més consolidades a la ciutat: la Universitat Popular, que veu retallat el seu pressupost en més d’un 30%.

Aquests retalls realitzats pel govern de Torró es veuran traduïts en la supressió d’un total de nou cursos que donaven oferta a més de 200 alumnes. Uns anuncis que, segons Garcia, “deixen l’oferta de cursos de la UPG en una situació d’extrema debilitat en un moment on la formació és tan important”.

Garcia ha centrat part de la seua roda de premsa en denunciar una retallada del pressupost, que passa de 167.000 euros anuals a 114.000 euros en 2012. Però Garcia també ha criticat que els cursos afectats són els més culturals, com ara Fotografia, Dansa del ventre, Manualitats, Informàtica, i Valencià.

Segons Garcia, “no ha hagut transparència ni s’ha donat participació sobre els criteris emprats per suprimir uns cursos i no d’altres” i lamenta que aquesta decisió farà que la llista d’espera augmente en més de 200 persones en aquest curs.

Per als socialistes, és un error que en una situació com l’actual s’opte per eliminar cursos com Informàtica o Introducció a les Noves Tecnologies, donat que es tracta de camps importants que ajuden a incorporar-se al món laboral actual. A més, els cursos d’Informàtica eren dels més demandats.

Per altra part, la socialista Diana Morant ha assegurat que és paradoxal conèixer estos retalls educatius, només 24 hores després de la primera reunió a Gandia com a seu de l’Organització de Ciutats Educadores. Morant li ha recordat a Victor Soler que el “títol de Ciutat Educadora és una herència del Govern anterior que apostava per l’educació com a font de riquesa”.

Un nomenament que va tenir lloc a les acaballes de la legislatura passada gràcies a l’aposta educativa de Gandia, amb les escoletes, la UPI, la UPG, les dues universitats i la UNED i les relacions amb elles i programes educatius modèlics com el d’absentisme escolar. Apostes totes elles tocades ja pel govern de Torró.

La regidora del PSPV-PSOE afirma que “és de cinisme presumir de tenir la xarxa d’escoletes públiques més important d’Espanya en la reunió d’ahir i, al mateix temps, instar a la seua privatització com està fent aquest govern”. Per últim, Morant li ha preguntat a Soler si en la reunió va explicar també que estaven saquejant el model educatiu de l’anterior legislatura.