Els socialistes desacrediten els resultats de l’auditoria recordant que l’actual govern gasta a mans plenes

El portaveu del Grup Municipal Socialista en l’Ajuntament de Gandia, José Manuel Orengo, ha valorat hui el resultat de l’auditoria externa realitzada per Deloitte assegurant que “la desacreditació més gran dels mateixos és veure la pròpia acció del govern, que en sis mesos no ha deixat de gastar a mans plenes”.

Orengo, com ja va fer fa uns dies, també ha posat en dubte les xifres oferides per l’auditoria, assegurant que aquesta ha estat feta “seguint la metodologia marcada des del govern”. A més, ha remarcat el fet que l’interventor de l’Ajuntament no haja subscrit la part referida al deute que presenta l’informe.

El portaveu socialista i exalcalde de Gandia ha explicat que la xifra de 300 milions d’euros de deute s’aconsegueix “mesclant de forma partidista xifres que no tenen res a veure i deixant de banda altres per tal d’obtenir el que volien: engreixar la xifra”. Així, Orengo ha dit que s’han sumat com a concepte de deute el de l’empresa pública, el de l’Ajuntament a llarg i a curt termini i el de les concessionàries.

En canvi, l’auditoria no ha tingut en compte en la suma ni els ingressos que van a produir-se ni el valor del patrimoni de Gandia. De fet, en aquest sentit, Orengo ha recordat que els diners gastats en la seua legislatura “estan al carrer, en coses que els gandians poden gaudir, com la xarxa d’escoletes”, i ha assegurat que “Gandia és més forta i està millor patrimonialment que fa quatre anys”.

Per últim, els socialistes consideren que aquesta auditoria externa, que ha costat més de 60.000 euros, té dues finalitats: desprestigiar a l’anterior govern i justificar retalls socials i privatització de serveis públics. En aquest sentit, Orengo s’ha quedat amb les paraules del concejal d’Hisenda, Guillermo Barber, i ha dit que espera que complisquen i no abandonen serveis públics, tot i que ha recordat que, de moment, ja s’han privatitzat les escoletes.